Välkommen till Svenska Kyl & Värmepumpföreningen

Nyheter

Digitalkampanj1270x340

En ny hållbar karriär, bara 1,5 år bort!

2019-04-25 SKVP genomför under april och maj en digital rekryteringskampanj med syfte att informera om yrket som kyl & värmepumptekniker samt driva unga vuxna till att söka de yrkeshögskoleutbildningar som finns runt om i landet. Hjälp oss gärna att dela kampanjen så att fler får upp ögonen för världens bästa yrke!
Agree1270x340

Dina svar är viktiga!

2019-04-24 Som vi tidigare har informerat om har SKVP initierat Matchningskommissionen för att ta fram underlag för hur vi ska hitta personer som kan vara intresserade av att arbeta inom vår bransch. I det arbetet behöver vi våra medlemsföretags hjälp att svara på några frågor.
Graf3_1270x340

Fortsatt uppåt för värmepumpar

2019-04-15 Första kvartalet 2019 börjar som 2018 avslutades, med positiva försäljningssiffror för luft-vattenvärmepumpar och bergvärmepumpar. Totalt ökade försäljningen 5 procent jämfört med föregående år.
Caution1270x340

Kontroller av trycksatta anordningar

2019-04-10 8 av 10 kontrollerade arbetsplatser missar att förebygga risker med luftbehållare, tryckkokare, gasflaskor och anordningar som bär högt tryck och kan explodera. Dessa arbetsgivare saknar kunskaper om hur de kan minimera skador genom skötsel och kontroll, och hur de ska placera anordningarna.
Pussel_miljö1270x340

Orimligt att ställa värmepumpar mot kolkraft

2019-04-04 Det är absurt att ställa hållbara värmepumpar mot gammal fossil kolkraft. Att flera svenska kraftaktörer inte i tid ställt om till en hållbar produktion är deras ansvar, skriver Svenska Kyl & Värmepumpföreningens Per Jonasson idag i en debattartikel på altinget.se med anledning av diskussionen om att regeringens skatteförslag skulle öka användningen av värmepumpar och leda till en akut kapacitetsbrist för elförsörjningen.
Fler nyheter

På gång

6
Maj
2019
Skol-SM 2019

På Skol-SM den 6-7 maj får eleverna i åk 3 på gymnasiet chansen att testa sina kunskaper innan det är dags att kliva ut i arbetslivet. I år är Erik Dahlbergsgymnasiet i Jönköping värd för tävlingen. Är du i närheten är du välkommen att besöka tävlingen under tisdagen den 7/5, då de praktiska momenten görs. 

22
Maj
2019
Frukostwebbinarium: Dags att hoppa på solcellståget!

Bengt Sandström, föreläsare på Heta Utbildningar i Härnösand, med decennier av erfarenhet från värmepump- och solenergiområdet kommer i detta livesända frukostwebbinarium prata mer om affärsmöjligheterna för solcellsinstallationer. Vad behöver du som installatör göra för att ge dig in i solcellssegmentet? Vilka möjligheter till kunskap och certifiering finns? Vad finns det för smarta lösningar för värmepump i kombination med solceller? Läs mer här.