Välkommen till Svenska Kyl & Värmepumpföreningen

Nyheter

Klassrum1020x340

EUU och IUC utreder möjligheterna att bilda ett gemensamt utbildningsföretag

2017-10-12 - Styrelserna i EUU och IUC enats om att utreda förutsättningarna för att samla utbildningsverksamheten i ett gemensamt utbildningsföretag. Målsättningen är att att underlätta och säkerställa installationsbranschens framtida kompetensförsörjning.
banner_1020x340

Höstens stora kyl- och värmepumpevent snart fulltecknat!

2017-10-12 - Med hela 350 anmälningar till dagsprogrammet står det redan nu klart att årets upplaga av Svenska Kyl- och Värmepumpdagen den 20 oktober kommer slå alla tidigare rekord vad gäller deltagarantal. Nu har vi skapat ytterligare platser så att även du ska kunna komma. Väl på plats på Kistamässan kommer du bland annat kunna höra om lyckade värmepumpinstallationer. Projekt där fjärrvärme bytts ut mot energieffektiv och förnyelsebar värmepumpteknik.
Pen_calculator1020x340

Vad vet du om R404A-stoppet?

2017-10-09 - Den 1 januari 2020 drabbas tusentals kyl- och värmepumpsanläggningar med R404A av ett påfyllnadsförbud. Konsekvenserna kan bli dramatiska. Har du koll på hur du påverkas, vilka alternativ som finns och vilka åtgärder som bör vidtas? Frågan om alternativen, riskerna och hur handlare respektive serviceföretag resonerar kring påfyllnadsstoppet är en av de stora punkterna på programmet under Kyl & Värmepumpdagen den 20 oktober.
Tidning_kaffe1020x340

Nytt nummer av Klimat

2017-09-29 - Årets tredje nummer av Klimat är ute nu. I nummer 3 kan du bland annat läsa om en ny möjlighet för företagen att nyanställa, om försäljningsstatistiken för Q2 2017 och om Svenska Kyl & Värmepumpdagen, som sätter fokus på branschens nyckelfrågor. Detta och mycket mer!
Kalender kaffekopp1020x340(1)

Årets Höstseminarier – save the date!

2017-09-28 - Varje år beger sig representanter för SKVP ut till ett antal platser runt om i Sverige för att tala om aktuella och intressanta ämnen som rör vår bransch. Så också i år. Vi kommer under vår turné att besöka 8 orter runt om i vårt vackra land, från Luleå i Norr till Helsingborg i söder. Se här vilken som är din närmaste ort.
Fler nyheter

På gång

20
Okt
2017
Svenska Kyl & Värmepumpdagen 2017

Årets viktigaste branschträff 2017! Den 20 oktober är det äntligen dags för 2017 års upplaga av Svenska Kyl & Värmepumpdagen. Nytt för i år är att vi samlas på Kistamässan i Stockholm, för att få information och inspiration i en miljö av interaktion mellan forskare, tillverkare, installatörer och brukare. 

Här anmäler du dig...

20
Okt
2017
Årsmöte Svenska Kyl & Värmepumpföreningen

En årsmötesförhandling är inte bara ett tillfälle att summera den gångna perioden. Det är även tidpunkten att ge din röst för hur du vill att verksamheten skall formas inför framtiden. Att delta är alltså även att påverka.

I anslutning till årsmötet kommer vi även i år att arrangera Svenska Kyl- & Värmepumpdagen 2017. Det lyckosamma samarbetet från tidigare år mellan branschens dominerande aktörer, nämligen Svenska Kyl & Värmepumpföreningen, Svenska Kyltekniska Föreningen samt Energimyndighetens forskningsprogram Effsys Expand består även i år.

 

20
Nov
2017
"Superkurs" i Härnösand

Äntligen är den populära "Superkursen" i Härnösand tillbaka! På en vecka har du möjlighet att både bli Certifierad installatör av förnybar energi, värmepumpar, samt F-gascertifierad. Kurserna genomförs hos Heta Utbildningar som är ett godkänt examinationscenter hos INCERT. Läs mer här. 

20
Nov
2017
SKVP Höstseminarium 2017

Varje år beger sig representanter för föreningen ut till ett antal platser runt om i Sverige för att tala om aktuella och intressanta ämnen som rör vår bransch.

Vi kommer under vår turné att besöka 8 orter runt om i landet vilka inkluderar Luleå, Östersund, Örnsköldsvik, Örebro Stockholm, Göteborg, Helsingborg och Växjö.

Du kan läsa mer här!

Nyheter från Kyla & Värme
2017-10-12

Nibe Energy Systems lanserar nytt varumärkeslöfte på Hem & Villa-mässan

Mässan Hem, villa och bostadsrätt är Nordens största boendemässa med produkter för hela hemmet. För tolfte året medverkar Nibe Energy Systems på mässan, i år bjuder man på premiär för sitt nya varumärkeslöfte - “It´s in our nature”.
2017-10-11

EUU och IUC utreder möjligheterna att bilda ett gemensamt utbildningsföretag

Styrelserna i EUU och IUC enats om att utreda förutsättningarna för att samla utbildningsverksamheten i ett gemensamt utbildningsföretag. Målsättningen är att att underlätta och säkerställa installationsbranschens framtida kompetensförsörjning.
2017-10-04

Daikin lanserar två nya luft/luftvärmepumpar

Under hösten lanserar Daikin två nya luft/luftvärmepumpar i den populära X-serien; Caldo XR och Solo XR. De nya produkterna beskrivs vara optimerade för att ge mycket värme när det är riktigt kallt och har köldmedium R32 för energieffektiv och miljövänlig drift.
2017-10-03

Free Energy till final i Skanskas tävling Deep Green Challenge

Av totalt 50 tävlande företag har Free Energy med sitt Hybrid Solar System (HYSS) gått till final. Tillsammans med tio finalföretag ska en vinnare koras den 5:e oktober på Skanskas huvudkontor i Stockholm.
2017-09-28

Polfärskt satsar på hållbarhet med CO2 som köldmedia

Polfärskt Bröd är en rikstäckande leverantör av färskt bröd över hela Sverige. Frys & Kylservice har nyligen fått i uppdrag av Polfärskt att förnya deras fryslager i Östersund.