Välkommen till

Svenska Kyl & Värmepumpföreningen

Branschorganisationen som samlar tillverkare, importörer, installatörer, samt serviceföretag inom frys-, kyl- och värmepumpbranschen.  

Sök medlemsföretag

Hitta närmaste gymnasieutbildning

Hitta närmaste YH-utbildning

Nyheter

Digitala satsningar1600x340
2021-05-11

Lyckad rekryteringssatsning!

I kyl- och värmepumpbranschen har det länge funnits brist på tekniker och för bara några år sedan var antalet elever och studenter som sökte sig till landets gymnasie- och YH-utbildningar relativt lågt. Det har SKVP försökt ändra på och när den senaste rekryteringskampanjen summerades kunde man konstatera ett positivt resultat.
elmatare_1600x340
2021-05-07

Värmepumpar har en självklar plats i framtidens hållbara energisystem

I en situation med effekt- och överföringsbrister i det svenska elsystemet höjs kritiska röster mot användningen av värmepumpar; de påstås utgöra en belastning i energisystemet. Men i stället för att motarbeta värmepumpar med argumentet att det belastar elnätet när det är som störst elbehov, borde användningen av värmepumpar uppmuntras. Lösningen på effektbristen är utbyggda elnät och smartare styrning, inte färre värmepumpar.
norska vp foreningen1600x340
2021-05-04

Stängda gränser inget hinder för nordiskt samarbete

De stängda gränserna och den upplevda klyftan i samhället mellan oss och våra nordiska grannländer är inget som drabbat SKVP:s kansli nämnvärt. På SKVP har man nu påbörjat ett nära samarbete med våra norska kollegor på Norsk Varmepumpeforening (NOVAP) då flertalet frågeställningar och utmaningar är desamma för de två föreningarna.
ecopack_1600x340
2021-04-29

Frukostwebbinarium: Naturliga köldmedium och små fyllnadsmänger

Med kunskapen om miljöeffekterna av syntetiska köldmedier är naturliga köldmedier det logiska valet. Men med dessa finns det några utmaningar som behöver beaktas, för de flesta naturliga köldmedier betyder det att minska risken från en explosiv atmosfär. Under webbseminariet kommer vi att presentera en översikt av de lagar och standarder som styr, våra tekniska lösningar och visa vad som är möjligt idag inom 3 olika applikationer inom uppvärmning och luftkonditionering. Alla tre projekten ingår i Energimyndighetens projekt Termo och kallas PentaProp, ProPack, EcoPack.
Villa_varme1600x340
2021-04-16

Ökad försäljning av villavärmepumpar

2021 har börjat bra för värmepumpbranschen. Det är främst försäljningen av värmepumpar för villamarknaden som har ökat kraftigt under första kvartalet. För marknadssegmentet ”fastighetsvärmepumpar" har det däremot varit en nedgång.
Visa alla nyheter

På gång

21
Maj
2021
Naturvårdsverkets webbinarium: Så minskar vi klimatpåverkande utsläpp från köldmedier

Fluorerande växthusgaser i värmepumpar, kylutrustningar och bilens AC är gaser som bidrar flera tusen gånger mer till uppvärmningen än vanlig koldioxid. Ett teknikskifte pågår som hjälper kommuner, myndigheter, företag och privatpersoner att minska utsläppen kraftigt. Välkommen till Naturvårdsverkets webbinarium som presenterar de senaste rönen om köldmedier, klimatutsläpp och vägen till omställning.

Mer information och anmälan: Naturvårdsverkets hemsida

Tid: 21 maj 2021, kl. 13.00–14.00 

2021-05-07

Francks Kylindustri förvärvar Billinge Kyl AB

Efter förvärvet av MD Kylcontroll AB förstärker Francks sin position ytterligare i Västergötland genom förvärvet av Billinge Kyl AB.
2021-05-07

Ny vd för Samon från och med 1 juli

Jonas Sjöström har beslutat sig för att kliva av sitt nuvarande uppdrag som vd för Samon från och med den 1 juli 2021. Han efterträds av Alexander Larsson, som tillträder posten samma datum.
2021-05-06

Ahlsell levererar kyla till toppmodern laboratoriebyggnad

I anslutning till AstraZenecas anläggning i Mölndal utvecklas just nu GoCo Health Innovation City. Det är ett nytt innovationskluster inom hälsa, som ska locka forskare och entreprenörer från hela världen. Först på plats är det japanska företaget Fujirebio Diagnostics, som är specialiserat på cancerdiagnostik. Till hösten flyttar man in i en ny, toppmodern laboratoriebyggnad, där fläktkonvektorer från varumärket Atisa ger ett behagligt inomhusklimat.
2021-05-06

Assemblin VS förvärvar JW Rörservice

Assemblin VS har förvärvat värme- och sanitetsbolaget J. Wretvall Rörservice AB (JW Rörservice) som har 31 medarbetare i Stockholmsregionen med flera spetskompetenser.
2021-05-05

Marcus Andersson ny regionchef på GK för region väst

Marcus Andersson blir ny regionchef för region väst på GK i Sverige. Han kommer att fortsätta driva och utveckla GK:s kvalitets- och innovationsarbete i regionen samt vara en viktig nyckelperson i arbetet med att förankra koncernens nya strategi internt.