Kvp-Dagen(1)

Anmäl dig till KVP-dagen!

Välkommen till en intensiv dag fylld med inspiration, uppdateringar och nya kontakter. Anmäl dig som besökare redan nu via länken nedan. Fri entré vid registrering online.

 

Anmäl dig här

Bli_medlem-i-SKVP

Upplev fördelarna med att vara medlem i Svenska Kyl- och Värmepumpföreningen! 

Att vara medlem i branschorganisationen är ett kvalitetsmärke, som ger dig möjlighet att vara med och påverka branschens utveckling. 

Läs mer här 

Vill du också ha ett jobb att vara stolt över?

Som kyl- & värmepumptekniker blir du en oerhört viktig pusselbit för framtidens klimat och miljö.

Här bidrar du med miljövänliga och hållbara lösningar - lösningar som på sikt kommer att begränsa den globala temperaturhöjningen.

Att jobba som kyl- & värmepumptekniker
Kyla Värme logo

2024-07-12

Francks Kylindustri förvärvar Svedan Industri Køleanlæg

Francks Kylindustri har ingått ett avtal om att förvärva Svedan Industri Køleanlæg A/S. Bolaget beskrivs vara en ledande dansk leverantör av industriella kyl- och värmelösningar.

2024-07-10

Fortsatt svag försäljning av värmepumpar under Q2

Under andra kvartalet 2024 har det varit en fortsatt svag försäljning av värmepumpar på den svenska marknaden, med en nedgång på 50% enligt den senaste statistiken från Svenska Kyl & Värmepumpföreningen. Branschorganisationen säger i en kommentar att jämförelsen, mellan Q2 2024 och Q2 2023, samtidigt är lite missvisande då föregående år var ett exceptionellt år samt att delar av minskningen förklaras av en nu rådande obalans i marknaden.

2024-07-10

Bravida installerar inom kyla vid Trafikverkets järnvägar i hela Sverige

Bravida har fått i uppdrag av Trafikverket att utföra arbete inom kyla längs med Trafikverkets järnvägsspår i hela landet. I uppdraget ingår både underhåll och installation av kylutrustning. Avtalet sträcker sig inledningsvis över tre år.

2024-07-04

ComfortZone tillsätter ny vd

ComfortZone har utsett Patrick Henriksson till ny vd för bolaget och han efterträder därmed Robert Berg på posten. Patrick, som tidigare varit operativ chef på ComfortZones fabrik i Motala, tar över rollen omedelbart.

2024-07-04

Swegon köper nederländsk leverantör av inomhusklimatsystem

Swegon kliver åter in på den nederländska marknaden genom förvärv av HC Groep, leverantör av lösningar för inomhusklimat. Bolaget är sedan 2020 ägt av Gilde Equity Management och beskrivs ha en stark position på den nederländska marknaden med 10 varumärken som omfattar fastighetens hela inomhusklimatsystem, inklusive fastighetsautomation.

2024-07-03

Viessmann introducerar ny och större luft/vattenvärmepump

Viessmann introducerar nu en ny och större luft/vattenvärmepump, Vitocal 250-A Pro med en värmeeffekt på 40 kW. Precis som övriga värmepumpar i 250-serien är det R290 som används som köldmedium.

2024-07-02

NCG och visionerna för framtiden

Vi har träffat Fredrik Gren och pratat om visionerna för Nordic Climate Group och hur man tänker växa på kontinenten. Resan började i Sverige för bara drygt tre år och idag är man etablerade i Norge, Finland och Danmark. Det senaste förvärvet markerar dock ett nytt, stort steg.

2024-07-02

Nordic Climate Group etablerar sig i Nederländerna

Nordic Climate Group etablerar sig i Nederländerna genom att förvärva Compair Airconditioning B.V., Capelle aan den IJssel, och T&S Klimaattechniek B.V., Woerden. Dessa förvärv är de första på den femte marknaden där Nordic Climate Group verkar.

2024-07-02

Assemblin Ventilation växer i norra Sverige

Assemblin Ventilation har förvärvat Ventilationsfirma IM AB med verksamhet i Boden. IM har en årsomsättning på cirka 25 MSEK och 11 anställda. IM etablerades redan 1959 och erbjuder projekt och service inom ventilationsteknik från sitt kontor i Boden.

2024-07-02

Refparts Scandinavia får ordrar på sammanlagt 6,7 miljoner

Refparts Scandinavia har fått två order på bestående av sammanlagt fyra ammoniakchillers till projekt inom grönsaksindustrin på östkusten.

2024-06-26

Plånboken styr när svenska småhusägare spar energi

Enligt en undersökning som Novus har gjort på uppdrag av Energimyndigheten anser hela 85 procent av de svenska småhusägarna att det är viktigt att energieffektivisera sina hem. Jämfört med elkrisens år 2022 har lägre elräkningar och ökat fastighetsvärde blivit viktigare skäl för att investera i energieffektiviseringar.

2024-06-26

Francks Kylindustri förstärker positionen i västra Norge

Francks Kylindustri och Therma Industri fortsätter expansionen i Norge genom förvärvet av Florø Kjøleservice. Florø Kjøleservice grundades 1987 och har sitt huvudkontor i Eikefjord. Företaget specialiserar sig på installation och service av kylsystem och värmepumpar. De nuvarande ägarna kommer att fortsätta att vara verksamma i företaget.

2024-06-25

World Refrigeration Day 2024

World Refrigeration Day, eller Världskyldagen, inträffar den 26 juni varje år och syftar till att öka medvetenheten om kyl- och värmepumpsteknikens betydelse i vardagen. Tema för i år är "Temperature matters" - och visst är det ett passande tema eftersom temperaturen spelar en stor roll i vår vardag.

2024-06-24

Beijer Ref förvärvar ungersk HVAC-distributör

Beijer Ref har tecknat ett avtal om att förvärva 80 procent av aktierna i Cool4U, med en option att förvärva resterande andel. Cool4U beskrivs vara en ledande HVAC-distributör i Ungern som tillgodoser lösningar för både bostäder och kommersiella projekt. Bolaget har en årlig omsättning på cirka 500 miljoner kronor och uppges ha god lönsamhet.

2024-06-24

Energy Save uttaget till acceleratorprogram i USA

Skyline är ett program för svenska små- och medelstora företag som erbjuder energi- och klimatlösningar. Energy Save har nu blivit uttaget till att delta i detta program. som drivs av Energimyndigheten och vänder sig till företag med erbjudanden som kan bidra till en energisnålare infrastruktur och som vill etablera sig på den amerikanska marknaden.