Välkommen till Svenska Kyl & Värmepumpföreningen

Nyheter

Skog1270x340

Uppvärmningsbranschen enad – Helt fossilbränslefri uppvärmning till 2030

2019-03-20 Under ett antal månader har aktörer från hela uppvärmningsbranschen samlats inom initiativet ”Fossilfritt Sverige” för att tillsammans komma fram till hur den svenska uppvärmningsmarknaden skall fortsätta utvecklas för att kunna bidra till Sveriges övergripande klimatmål. Idag överlämnades ”Färdplanen för fossilfri uppvärmning” till regeringen och arbetet blev därmed officiellt.
GrafMänniska1270x340

Vårens konjunkturrapport presenterad

2019-03-19 Vårens konjunkturrapport från Industrifakta har just släppts. Den kompletta rapporten går att ladda ner från medlemssidorna på vår hemsida. Här följer en kortare sammanfattning av vad som står där.
Elekriker1270x340

Matchningen måste fungera mycket bättre

2019-03-18 Vårt mål är att svara på varför människorna utanför arbetsmarknaden inte hittar fram till jobben och leverera svar på hur de i stället kan nå fram till att vara med och bygga Sverige. Det skriver företrädare för nybildade Matchningskommissionen i en debattartikel i Svenska Dagbladet idag.
ThankYou1270x340

Ingvar Larsson lämnar Svensk Dataförvaltning

2019-03-11 Ingvar Larsson är ett bekant namn och ansikte för många kyl- och värmepumpsföretag. I trettio år har han varit branschen trogen och i Svensk Dataförvaltnings regi försett den med olika administrativa verksamhetsstöd, som t ex Servicesystem.
skol-sm deltagare 2018

Dags för Skol-SM 2019

2019-03-01 Känner du någon som går på gymnasiet och läser kyl- och värmepumpteknik eller kanske ert företag har någon praktikant från gymnasiet? Peppa dem då till att vara med i Skol-SM i kyl- och värmepumpteknik som hålls i Jönköping den 6-7 maj. Skol-SM är ett kul evenemang och en utmärkt merit för eleverna att skriva i sitt CV när det blir dags att söka jobb.
Fler nyheter
Nyheter från Kyla & Värme
2019-03-22

Energisystemmodell menar att vindkraft och värmepumpar är bästa lösningen för ersättning av kolkraft i Helsingfors

Wärtsilä har utvecklat en detaljerad energisystemmodell och analys av fjärrvärmeproduktionen i Helsingfors. Modellen visar att avskaffning av stenkol och övergång till fjärrvärme producerad av vindkraft och värmepumpar i Helsingfors är ekonomiskt lönsamt och minskar koldioxidutsläppen (CO2) med nästan 90%.
2019-03-21

Instalco installerar multidisciplinärt med tre dotterbolag

Instalcos bolag DALAB, Sprinklerbolaget och Automationsbolaget har fått i uppdrag att leverera gemensamma installationer åt Skanska vid byggnationen av en ny handelsplats åt ICA Fastigheter i Bålsta.
2019-03-21

Ny WLAN-adapter till Panasonics kommersiella sortiment

Nu lanserar Panasonic en ny WLAN-adapter till sitt kommersiella sortiment. Den nya adaptern kan ansluta upp till 200 enheter till Panasonic Comfort Cloud-app, viket gör det möjligt för användaren att övervaka och kontrollera kommersiella enheter, oavsett var i världen man befinner sig.
2019-03-20

Ny serie högtemperatursvärmepumpar från Carrier

Carrier AquaForce PUREtec 61XWHZE beskrivs som en ny generation högtemperatursvärmepumpar som använder köldmediet HFO R1234ze och tillhandahåller varmt vatten upp till 85°C.
2019-03-20

Kyla för serverrum och teknikrum

Mitsubishi Electric lanserar MSY-TP med garanterad drift ned till -25 grader för serverrum och teknikrum. Enligt Mitsubishi Electric ger det kyldrift året runt med hög energieffektivitet oberoende av årstid.