Välkommen till Svenska Kyl & Värmepumpföreningen

Nyheter

Stockholm1020x340

Starkt år för värmepumpar – trots borrstopp i Stockholm

2018-01-17 - 2017 var ett år när försäljningen av värmepumpar ökade jämfört med 2016. Totalt ökade försäljningen med 7%. Efter en konstant ökning under årets första tre kvartal mattades dock försäljningen av under sista kvartalet och landade på samma nivå som motsvarande kvartal 2016. Detta som en direkt konsekvens av det plötsligt införda borrstoppet i Stockholms stad.
Studenter1020x340

IUC startar branschskola för kylmontörer

2018-01-15 - Den 12 januari lämnade Skolverket besked om vilka som får delta i myndighetens nya försöksverksamhet med branschskolor – och Installatörernas Utbildningscentrum (IUC) blev en av skolorna som fick sin ansökan beviljad.
Montorbild1020x340

Vi klarar inte klimatmålen utan utbildade värmepumpsmontörer

2018-01-03 - 50 procent av uppvärmningen i byggnader år 2060 måste ske med värmepumpar om klimatmålen ska kunna nås. Därför behövs en branschskola för kyl- och värmepumpsmontörer, skriver Per Jonasson, vd för Svenska Kyl & Värmepumpföreningen, i en debattartikel i Dagens Opinion i slutet av december.
energylabel1020x340

Energieffektivitetsklass ska visas tillsammans med skala

2017-12-21 - Leverantörer och återförsäljare ska hänvisa till produktens energieffektivitetsklass och den skala av effektivitetsklasser som finns tillgängliga på etiketten i visuella annonser eller tekniskt reklammaterial som rör en viss modell i enlighet med relevant delegerad akt. Det innebär att både leverantörer och återförsäljare, där de är ålagda att presentera en energieffektivitetsklass i visuella annonser och tekniskt reklammaterial även måste visa den skala av effektivitetsklasser som finns tillgängliga.
Laptop1020x340

Svensk Kylnorm, Ammoniak - nu tillgänglig digitalt

2017-12-21 - Nu kan du som redan är abonnent på Svensk Kylnorm - Ammoniak, registrera dig för att utan extra kostnad få tillgång till den digitala versionen. Du behöver alltså inte längre ha pärmarna inom räckhåll utan allt du behöver är tillgång till en dator eller läsplatta med internetuppkoppling samt dina inloggningsuppgifter.
Fler nyheter
Nyheter från Kyla & Värme
2018-01-17

Starkt år för värmepumpar – trots borrstopp i Stockholm

2017 var ett år när försäljningen av värmepumpar ökade jämfört med 2016 enligt statistik från Svenska Kyl & Värmepumpföreningen (SKVP). Totalt ökade försäljningen med 7%. Efter en konstant ökning under årets första tre kvartal mattades dock försäljningen av under sista kvartalet och landade på samma nivå som motsvarande kvartal 2016. Detta som en direkt konsekvens av det plötsligt införda borrstoppet i Stockholms stad.
2018-01-17

Certifierade projektledare ska bana väg för ökat helhetsansvar

Den 17 januari lanserades Installationsbranschens Certifierade Projektledare ICPL. Bakom certifieringen står Installatörsföretagen i samarbete med SBUF, Incert och Svenskt Projektforum. Målet är att skapa projektledare från installationsbranschen som tar helhetsansvar för byggprocessen. Ett önskemål som uttryckts hos beställare, arbetsgivare och projektledare.
2018-01-17

Caverion och AstraZeneca tecknar avtal om Managed Services för två anläggningar i Sverige

Caverion och bioläkemedelsföretaget AstraZeneca har tecknat avtal om Managed Services för AstraZenecas anläggningar i Göteborg och Södertälje. Teknikområden som ingår är värme och sanitet, kyla, el, säkerhet och skydd samt automation
2018-01-16

Kristianstadsbyggen byter ut gas och olja mot geoenergi

Kristianstadsbyggen genomför just nu två projekt som syftar till att ersätta befintlig uppvärmning av fastigheter, där olje- respektive gaspannor använts, med det miljövänligare alternativet geoenergi.
2018-01-16

Coromatic bygger klimatsmart datacenter för Göteborg Energi

Coromatic ska bygga och leverera ett nyckelfärdigt datacenter till Göteborg Energis dotterbolag GothNet. Detta står klart efter att Coromatic vunnit en upphandling. Bakgrunden till affären är att efterfrågan på fysiska lokaler för placering av servrar och annan utrustning ökar kraftigt i Göteborg. Datacentret kommer att ligga på Hisingen i Göteborg och ska vara i drift till sommaren 2018