KVP Dagen
Välkommen till

Svenska Kyl & Värmepumpföreningen

Branschorganisationen som samlar tillverkare, importörer, installatörer, samt serviceföretag inom frys-, kyl- och värmepumpbranschen.  

Sök medlemsföretag

Hitta närmaste gymnasieutbildning

Hitta närmaste YH-utbildning

Nyheter

Tekniker_liten
2022-08-15

Sveriges Radio, Ekot rapporterar om värmepumpar

På grund av energikrisen och kriget i Ukraina har intresset för värmepumpar ökat markant i Europa. Men leveranstiderna är långa på grund av komponentbrist och logistikproblem... Lyssna på hela reportaget nedan:
Green_1600x340
2022-07-08

Värmepumpsförsäljningen står stark över tid

Värmepumpsförsäljningen för första halvåret 2022 är i paritet med första halvåret 2021. Vätska-vatten och luft-vatten har gått något bättre än 2021. Andra kvartalet ser vi tyvärr en inbromsning, främst i segmentet frånluftsvärmepumpar, jämfört med 2021.
Almedalen1600x340
2022-06-30

SKVP medverkar i Almedalen

Årets politikervecka i Almedalen drar snart igång. SKVP finns på plats för att delta i den så viktiga samhällsdebatten. Vår bransch är en mycket viktig del för byggandet av det hållbara samhället och frågor inom energieffektivisering och klimatomställning är ett naturligt inslag i det arbetet. Den 5 juli kan du lyssna till vår röst under ett seminarium som hålls i Nordic Climate Groups regi. Medverkar från SKVP gör Anders Mårtensson, vd.
Sommar1600x340
2022-06-28

Trevlig sommar!

Så var den då äntligen här, den ljuvligt varma sommaren. Midsommar har passerat och en del kanske redan har påbörjat en efterlängtad semester. En härlig sommarledighet väntar även för personalen på SKVP. Kontoret kommer att vara stängt v. 29 och 30. I övrigt finns vi tillgängliga, men med något lägre bemanning under vissa veckor. En riktigt trevlig sommar önskar vi er!
Computer1600x340
2022-06-27

Vi flyttar vår interna IT till lime CRM

SKVP flyttar in medlemsregister och övrig IT i lime CRM. Bytet kommer att hjälpa oss i arbetet att verka för branschens och våra medlemmars bästa. Vi kommer en kort tid i september att jobba i två system medan migreringen utförs. Vi jobbar hårt för att övergången ska gå snabbt och smidigt för alla inblandade.
Visa alla nyheter

På gång

2022-08-17

Instalco breddar verksamheten i Bergen

Instalco förvärvar Grevstad & Tvedt AS i Bergen i Norge och blir därmed multidisciplinära inom tekniska installationer i regionen. Bolaget med 70 anställda omsätter cirka 110 miljoner kronor.
2022-08-17

Ny försäljningschef hos Thermotech

Thermotechs försäljningschef Thomas Gustafsson har efter drygt 5 givande år inom företaget valt att gå vidare med nya utmaningar. Ny försäljningschef fr o m den 15 augusti är nuvarande regionchef på Thermotech Center i Malmö, Andreas Sant.
2022-08-16

Efficient Energy och NordCli ingår partnerskap

Efficient Energy, ett tyskt teknikföretag med fokus på hållbara kyllösningar, har ingått ett partnerskap med Nordcli om distribution och försäljning av deras eChiller på den svenska marknaden. Avtalet omfattar hela företagets portfölj av produkter och tjänster och man kommer att rikta in sig mot energikonsulter, kylspecialister och anläggningsägare.
2022-08-16

Beijer Ref stärker sin närvaro i Frankrike genom förvärv av EID

Beijer Ref har tecknat avtal om att förvärva 85 procent av aktierna i EID, med option om att förvärva resterande andel. EID producerar isolerade kopparrör samt är en stark återförsäljare av andra HVAC-relaterade produkter. Bolagets årliga omsättning uppgår till cirka 170 miljoner SEK med bra lönsamhet.
2022-08-11

Björn Hultberg ansluter till Indoor Energy

Från och med den 1 september 2022 ansluter Björn Hultberg till Indoor Energy-koncernen. Björn , som har en lång erfarenhet ifrån liknande verksamhet, blir tf avdelningschef i Uppsala och kommer även att arbeta med affärsutveckling.