Välkommen till Svenska Kyl & Värmepumpföreningen

Nyheter

Ungdomar1020x340

Snart dags för Skol-SM

2018-02-20 - Den 7 - 8 maj är det dags för Skol-SM i Kyl & Värmepumpteknik, där elever i årskurs 3 på gymnasiet får chansen att testa sina kunskaper innan det är dags att kliva ut i arbetslivet. I år är Universitetsholmens Gymnasium, Malmö, värd för tävlingen. Arrangör är Svenska Kyl & Värmepumpföreningen (SKVP). Varmt välkommen att att komma in med anmälan!
Autogloben1020x340

Autogloben 2018

2018-02-16 - Den stora mässan för bilverkstäder, Automässan, äger rum i Göteborg vartannat år. I mellanåret arrangeras Autogloben i Stockholm, något mindre till storleken men fullt tillräcklig för att locka en hel del besökare och utställare. På plats som utställare i år fanns Svenska Kyl & Värmepumpföreningen som tillsammans med Incert ville nå ut med information om de nya certifieringskraven för bilverkstäder.
Apple iPad1020x340

F-gasförordningen: Goda intentioner, men med omfattande konsekvenser?

2018-02-13 - Dagligvaruhandeln, med sin stora användning av kyl- och fryssystem, påverkas kraftigt av den nya EU-lagstiftningen. Speciellt för små aktörer riskerar kostnaderna för omställningen bli så omfattande att det blir svårt att fortsätta bedriva verksamheten. Svensk Dagligvaruhandel och SKVP arrangerar med anledning av detta ett förmiddagsseminarium där de omfattande konsekvenserna diskuteras.
sisbild_1020x340

Kvalitetssäkring av värmepumpar

2018-02-07 - Varmt välkomna till ett förmiddagsseminarium kring temat kvalitetssäkring och regelefterlevnad i värmepumpbranschen. 22 mars hos SIS i Stockholm. Seminariet anordnas av SIS, RISE och SKVP.
Brev1020x340

Undantag för värmepumpar – annars nås inte miljömålen

2018-02-01 - Svenska Kyl & Värmepumpföreningen har i brev till Naturvårdsverket begärt att svenska staten till Europeiska Unionen ska verka för lättnader i F-gasförordningen för värmepumpar. Skälet är den utsatta situation som värmepumpbranschen hamnat i på grund av den pågående nedfasningen i användandet av syntetiska köldmedier.
Fler nyheter

På gång

22
Mar
2018
Kvalitetssäkring av värmepumpar

Ett förmiddagsseminarium om hur vi säkerställer kvalitet och regelefterlevnad i värmepumpsbranschen. Läs mer här!

10
Apr
2018
Möt oss på Nordbygg, monter A29:31

Välkommen till oss på Nordbygg, vi finns i A-hallen, monter A29:31. Klicka här för mer info.

  • Kom och träffa utbildningsföretag och några av våra medlemsföretag som ställer ut på vårt populära Entreprenörstorg.
  • Ta del av våra kostnadsfria seminarier varje dag mellan kl. 11.00 och 15.00
11
Apr
2018
Myndighetsdag på Nordbygg

I samband med Nordbygg 2018 på Stockholmsmässan anordnar SKVP ett kostnadsfritt halvdagsseminarium om köldmediefrågor onsdagen den 11 april. 

Syftet är att skapa ett forum för SKVP och myndigheter med koppling till kyl- och värmepumpbranschen. Klicka här för mer info.

Gå direkt till anmälan>>>

11
Apr
2018
Fastighetsdagen på Nordbygg

Onsdagen den 11 april bjuder vi in fastighetsägare och bostadsrättsföreningar för ett förmiddagsseminarium med temat fastighetsvärmepumpar. Tillsammans med tillverkare och installatörer pratar vi teknik, upphandling, avtal och ekonomi under ett seminariepass på förmiddagen. Klicka här för mer info.

Gå direkt till anmälan>>>

Nyheter från Kyla & Värme
2018-02-15

WSP rekryterar erfaren chef inom geoteknik

WSP stärker sin geotekniska verksamhet och rekryterar Gunilla Egnelöv som avdelningschef för geoteknik i Stockholm. Geotekniska frågeställningar har en avgörande roll i samhällsbyggandet och WSP satsar på att expandera inom området.
2018-02-14

Kvalitetssäkring av värmepumpar

Svenska Kyl & Värmepumpföreningen arrangerar tillsammans med SIS och RISE ett förmiddagsseminarium om hur vi bäst säkerställer kvalitet och regelefterlevnad i värmepumpsbranschen.
2018-02-13

ebm-papst investerar drygt 400 miljoner kronor i nytt utvecklingscenter

Det är i direkt anslutning till ebm-papst huvudkontor i tyska Mulfingen som det nya centret, med en yta på totalt cirka 18 500 kvadratmeter, ska byggas. Byggnaden fördubblar den yta som idag finns för de cirka 500 personer hos ebm-papst som arbetar med forskning och utveckling. Den starka utvecklingen för ebm-papst under de senaste åren har lett till ett kraftigt ökat behov av större ytor och ytterligare laboratoriekapacitet. För koncernens olika avdelningar och divisioner kommer det nya utvecklingscentret att förbättra möjligheterna till ett nära samarbete mot en gemensam vision att utveckla nya och teknikledande produkter och lösningar.
2018-02-12

Tesab och Edekyl går skilda vägar

Tesab och Edekyl går skilda vägar, meddelar Tesab på sin hemsida. Edekyl & Värme gick med i Tesab 2007. Vid den tidpunkten gick båda bolagen in i en helt ny utvecklingsfas. Edekyl & Värme fanns då endast i Örebro och Tesab gjorde om hela sin affärsmodell för att tillgodose Tesab -kedjans behov på ett bättre sätt.
2018-02-06

Energimyndigheten satsar på humanistisk och samhällsvetenskaplig grundforskning inom energiområdet

I år utökar Energimyndigheten sin utlysning inom Energiriktad grundforskning till att också särskilt välkomna humanistisk och samhällsvetenskaplig forskning. Satsningen, som omfattar totalt 125 miljoner kronor, är ett led i Energimyndighetens arbete att bredda forskningen inom energiområdet. För att nå de energi- och klimatpolitiska målen och bygga hållbara energisystem behövs det nya vetenskapliga perspektiv och fler forskare, verksamma inom samhällsvetenskap och humaniora, som forskar på energirelaterade utmaningar.