Välkommen till

Svenska Kyl & Värmepumpföreningen

Branschorganisationen som samlar tillverkare, importörer, installatörer, samt serviceföretag inom frys-, kyl- och värmepumpbranschen.  

Sök medlemsföretag

Hitta närmaste gymnasieutbildning

Hitta närmaste YH-utbildning

Nyheter

KVPdag22_1600x340
2022-11-22

Rekordmånga deltagare när branschen samlades på Svenska Kyl & Värmepumdagen

Svenska Kyl & Värmepumpdagen återvände till sin fysiska form och Kistamässan den 17 november. Efter tre års längtan stod branschen redo att åter samlas för att nätverka, ta del av seminarier och besöka utställare. Och det var många besökare som tog tillfället i akt – rekordmånga.
ELS vinnare
2022-11-21

Vinnare av Ebbe Lyths stipendium 2022

I samband med Svenska Kyl & Värmepumpdagen 2022 delades traditionsenligt Ebbe Lyths Stipendium ut. Där fick tre studenter motta diplom och tillhörande prissumma i kategorierna bästa examensuppsatsen inom programmet kyl- och värmepumpsteknik på yrkeshögskolan respektive bästa examensarbete inom kyl- och värmepumpande tekniker på högskola.
Teaser Bannerhemsidan
2022-10-27

Spännande föreläsningar om nutid och framtid – KVP-dagen 17 nov

Hur kommer egentligen framtidens arbetsmarknad att se ut? Vad kommer att hända de kommande 20 åren? Vilka branscher kommer robotiseras? På KVP-dagen den 17 november, kommer Fredrik Löfgren, AI expert, att hålla en spännande föreläsning om hotet och möjligheterna som AI och robotiseringen för med sig. Detta och mycket mer i ett fullspäckat och spännande program.
Savings_Pixabay1600x340
2022-10-18

Värmepumpsförsäljningen går fortsatt bra

Värmepumpsförsäljningen för kvartal tre är i paritet med samma period förra året och fortsatt stabil. De stigande energipriserna gör att många ser över sin uppvärmning, vilket leder till att efterfrågan på värmepumpar håller i sig.
Welcome1600x340
2022-10-17

Forskningsutvecklare till Svenska Kyl & Värmepumpföreningen

Är du intresserad av ett nytt jobb, som gör skillnad på riktigt? Svenska Kyl & Värmepumpföreningen söker nu forskningsutvecklare. Ansök idag, eller tipsa någon du känner att ansöka.
Visa alla nyheter

På gång

2022-11-24

Munters genomför två nya förvärv

Med förvärven av Hygromedia och Rotor Source säger Munter att man stärker sin position som leverantör av system för avfuktning för ett flertal industriella processer. Förvärven uppges även ge Munters ytterligare en distributionskanal vilket ska leda till en ännu högre service på marknaden.
2022-11-22

De vann Ebbe Lyths stipendium 2022

I samband med Svenska Kyl & Värmepumpdagen 2022 delades traditionsenligt Ebbe Lyths Stipendium ut. Där fick tre studenter motta diplom och tillhörande prissumma i kategorierna bästa examensuppsatsen inom programmet kyl- och värmepumpsteknik på yrkeshögskolan respektive bästa examensarbete inom kyl- och värmepumpande tekniker på högskola.
2022-11-22

RHOSS Frikylningsmodul FFAM-FGAM från TPi Klimatimport AB

TPi Klimatimport lanserar en ny serie frikylningsmoduler till RHOSS vätskekylaggregat och reversibla värmepumpar.
2022-11-15

Första spadtaget för ICAs nya fryslager i Västerås

Den 14 november sattes spaden i marken - startskottet för ett nytt 23 000 kvadratmeter stort fryslager med högautomatiserad drift intill Icas befintliga lager på Hacksta, Västerås. ICA Sverige och ICA Fastigheter investerar sammanlagt 1,8 miljarder i det nya lagret. Anläggningen planeras tas i drift i början av 2026 och kommer att leverera varor till ICA-butiker i hela landet.
2022-11-15

Rekordhög budget för nya utlysningar inom EU:s innovationsfond

Svenska företag med innovativa lösningar för minskade växthusgasutsläpp kan nu söka finansiering från EU:s innovationsfond. Nyligen öppnades fyra nya utlysningar med den största budgeten någonsin, hela 3 miljarder euro. I den nya utlysningsomgången sätts bl a värmepumpar och energilagring i fokus.