Välkommen till

Svenska Kyl & Värmepumpföreningen

Branschorganisationen som samlar tillverkare, importörer, installatörer, samt serviceföretag inom frys-, kyl- och värmepumpbranschen.  

Sök medlemsföretag

Hitta närmaste gymnasieutbildning

Hitta närmaste YH-utbildning

Nyheter

norska vp foreningen1600x340
2021-05-04

Stängda gränser inget hinder för nordiskt samarbete

De stängda gränserna och den upplevda klyftan i samhället mellan oss och våra nordiska grannländer är inget som drabbat SKVP:s kansli nämnvärt. På SKVP har man nu påbörjat ett nära samarbete med våra norska kollegor på Norsk Varmepumpeforening (NOVAP) då flertalet frågeställningar och utmaningar är desamma för de två föreningarna.
ecopack_1600x340
2021-04-29

Frukostwebbinarium: Naturliga köldmedium och små fyllnadsmänger

Med kunskapen om miljöeffekterna av syntetiska köldmedier är naturliga köldmedier det logiska valet. Men med dessa finns det några utmaningar som behöver beaktas, för de flesta naturliga köldmedier betyder det att minska risken från en explosiv atmosfär. Under webbseminariet kommer vi att presentera en översikt av de lagar och standarder som styr, våra tekniska lösningar och visa vad som är möjligt idag inom 3 olika applikationer inom uppvärmning och luftkonditionering. Alla tre projekten ingår i Energimyndighetens projekt Termo och kallas PentaProp, ProPack, EcoPack.
Villa_varme1600x340
2021-04-16

Ökad försäljning av villavärmepumpar

2021 har börjat bra för värmepumpbranschen. Det är främst försäljningen av värmepumpar för villamarknaden som har ökat kraftigt under första kvartalet. För marknadssegmentet ”fastighetsvärmepumpar" har det däremot varit en nedgång.
korea_1600x340
2021-04-14

IEA Heat Pump Conference 2020

Den 26 april påbörjas den 13:e upplagan av IEA Heat Pump Conference, en världsomspännande conferans på temat värmepumpande teknik. Konferensen kommer att fungera som ett forum för att diskutera den senaste tekniken inom värmepumpar och utbyta värdefull kunskap inom marknads-, policy- och standardinformation om relaterad teknik. Konferensen som skulle ske enbart fysiskt på plats i Sydkorea, kommer nu genomföras som en hybridkonferens med möjlighet att delta online.
Diagram1600x340
2020-04-15

Vårens konjunkturrapport är här

Våren konjunkturrapport från Navet Analytics, (före detta Industrifakta) har nyligen släppts. Den kompletta rapporten går att ladda ner från medlemssidorna här på hemsidan. Här följer en kortare sammanfattning av vad som står där.
Visa alla nyheter

På gång

2021-05-06

Ahlsell levererar kyla till toppmodern laboratoriebyggnad

I anslutning till AstraZenecas anläggning i Mölndal utvecklas just nu GoCo Health Innovation City. Det är ett nytt innovationskluster inom hälsa, som ska locka forskare och entreprenörer från hela världen. Först på plats är det japanska företaget Fujirebio Diagnostics, som är specialiserat på cancerdiagnostik. Till hösten flyttar man in i en ny, toppmodern laboratoriebyggnad, där fläktkonvektorer från varumärket Atisa ger ett behagligt inomhusklimat.
2021-05-06

Assemblin VS förvärvar JW Rörservice

Assemblin VS har förvärvat värme- och sanitetsbolaget J. Wretvall Rörservice AB (JW Rörservice) som har 31 medarbetare i Stockholmsregionen med flera spetskompetenser.
2021-05-05

Marcus Andersson ny regionchef på GK för region väst

Marcus Andersson blir ny regionchef för region väst på GK i Sverige. Han kommer att fortsätta driva och utveckla GK:s kvalitets- och innovationsarbete i regionen samt vara en viktig nyckelperson i arbetet med att förankra koncernens nya strategi internt.
2021-05-04

Stororder till Dahlmans Kylteknik och Labkyl under affärsnamnet Tesab Väst

Orkla Foods Sverige bygger om sin kylanläggning i Kungshamn genom att byta ut de gamla ammoniakanläggningarna och i stället gör en satsning på CO2 som köldmedium genom den senaste DLE-tekniken. DLE är ett koncept som kommer stå för Orklas totala behov av kyla och värme.
2021-05-04

Förångare från Ahlsell kyler mat från Medelhavet

I Tumba, söder om Stockholm, bygger livsmedelsföretaget Bosphorus för framtiden genom att investera i en ny avancerad anläggning för produktion av färdigmat. Fokus ligger på energibesparing, god arbetsmiljö och hög livsmedelssäkerhet. Ahlsell har levererat förångarna.