Kvp-Dagen(1)

Anmäl dig till KVP-dagen!

Välkommen till en intensiv dag fylld med inspiration, uppdateringar och nya kontakter. Anmäl dig som besökare redan nu via länken nedan. Fri entré vid registrering online.

 

Anmäl dig här

Bli_medlem-i-SKVP

Upplev fördelarna med att vara medlem i Svenska Kyl- och Värmepumpföreningen! 

Att vara medlem i branschorganisationen är ett kvalitetsmärke, som ger dig möjlighet att vara med och påverka branschens utveckling. 

Läs mer här 

Vill du också ha ett jobb att vara stolt över?

Som kyl- & värmepumptekniker blir du en oerhört viktig pusselbit för framtidens klimat och miljö.

Här bidrar du med miljövänliga och hållbara lösningar - lösningar som på sikt kommer att begränsa den globala temperaturhöjningen.

Att jobba som kyl- & värmepumptekniker
Kyla Värme logo

2024-06-14

Fjärrvärmepriserna ökade ovanligt mycket

Enligt Energiföretagen Sveriges senaste statistik har priserna för fjärrvärme ökat med nästan 16 procent i år, vilket är den största ökningen på många år. Som förklaring anges bland annat dramatiskt höjda bränslekostnader. Fastighetsägarna kräver nu, i ljuset av prisökningarna, att kundernas ställning på fjärrvärmemarknaden stärks.

2024-06-10

Enrad får två nya ordrar från sitt norska bolag

Enrad AB har fått två ordrar från sitt norska bolag Enrad AS på totalt 3,6 MSEK. Ordrarna gäller kyl- och värmepumpsanläggningar för ett antal fastigheter i Norge. Enrad säger sig ha ökat sin orderingång till den nivå att man nu rekryterar fler tekniker och montörer för att möta efterfrågan.

2024-06-08

Francks Kylindustri säljer Kyl & Värmepumpservice i Halmstad

Det var i november 2021 som Francks Kylindustri förvärvade Kyl & Värmepumpservice i Halmstad AB, nu säljer man tillbaka bolaget till grundaren Jan Torbjörnsson.

2024-06-03

Munters nya produktionsanläggning i Europa tar form

För att möta den växande efterfrågan på kylning av datacenter i Europa bygger Munters en toppmodern anläggning på mer än 11 000 m2 i Cork, Irland. Anläggningen är utformad för att tillverka Munters samtliga kyllösningar för datacenter.

2024-05-31

Refparts presenterar Danfoss nya Icad B motor

Refparts presenterade för ett tag sedan Danfoss nya Icad B motor i Sverige första gången. Den nya Icad-versionen, som används till ICM ICMTS , beskrivs ha flertalet skillnader mot tidigare, bland annat anslutningskonstruktionen och blåtandskommunikationen.

2024-05-31

Refrico förstärker region syd med ny medarbetare

Den 2 maj började Peter Larsson som säljare hos Refrico med placering i Malmö och förstärker därmed organisationen i region syd.

2024-05-31

Nordic Climate Group förvärvar Reftec i Trondheim

Nordic Climate Group växer i Norge genom förvärvet av Reftec AS med huvudkontor i Trondheim. I förvärvet, som är det fjärde för Nordic Climate Group bara under maj månad, ingår även dotterbolaget Rana Kulde, Mo i Rana. Reftec, som grundades 2007, beskrivs vara specialiserade på energieffektiva kyl- och värmelösningar med naturliga köldmedier inom fastighetssektorn.

2024-05-31

Ahlsell utökar sortimentet av CO2-aggregat och propanchillers

Ahlsell har nyligen utvidgat sitt samarbete med Refra vilket har resulterat i att produktutbudet har utökats. Ett viktigt tillägg i sortimentet är introduktionen av ett bredare utbud av CO2-aggregat och propanchillers.

2024-05-31

Nordic Climate Group till offshore-marknaden genom Nordfrost

Nordic Climate Group förvärvar det tredje danska bolaget på en månad och Nordfrost Køleservice i Esbjerg, Danmark, ansluter nu till gruppen. Förvärvet beskrivs inte bara öka möjligheterna på den danska marknaden, utan även inom offshore-segmentet.

2024-05-30

Mölndal Energis nya anläggning för fjärrkyla invigd

Måndagen 27 maj invigdes den nya anläggningen för fjärrkyla på Riskulla av kommunstyrelsens ordförande Stefan Gustafsson och Mölndal Energis vd Christian Schwartz. Knappt två år efter byggstart är anläggningen färdig och kommer initialt leverera kyla till Mölndals centrum och Åbro.

2024-05-30

Vakuumsugning utan tidsödande övervakning

Nordtec lanserar vakuumpumpen testo 565i som ska möjliggöra helautomatisk vakuumsugning av kylsystem och värmepumpar. Syftet är att ge kyltekniker möjligheter att jobba mer flexibelt och spara en hel del tid.

2024-05-30

LG tar sats mot den svenska marknaden med ny värmepumpsserie

LG Electronics lanserar nu en serie värmepumpar som beskrivs vara speciellt lämpade för den svenska marknaden, den nya Therma V-serien som uteslutande använder R290 som köldmedium. Samtidigt inrättar man fyra regionala servicecenter fördelade över landet vilka ska fungera som nav för installation och underhåll, men även vara utbildningscenter för återförsäljare och tekniker.

2024-05-30

Refrico lanserar Admiral från General

Refrico lanserar nu luftvärmepumpen Admiral från den japanska tillverkaren General. Värmepumpen beskrivs vara flaggskeppet i Generals sortiment, vara utvecklad för det nordiska klimatet och kunna arbeta ner till -35° C.

2024-05-27

Findan Køle og Elteknik ansluter till Nordic Climate Group

Nordic Cliamte Group har genomfört ytterligare ett företagsförvärv i Danmark. Denna gång är det Findan Køle og Elteknik A/S i Allingåbro på Djursland och med sina 22 anställda innebär det ett betydande tillskott för Nordic Climate Group Danmark.

2024-05-23

Nils Karlsson är svensk mästare i kyl- och värmepumpsteknik

Nils Karlsson från Jämtlands Gymnasium i Östersund vann årets upplaga av Skol-SM i Kyl- & Värmepumpsteknik och kan därmed titulera sig Svensk Mästare. I tävlingen, som i år hölls på Erik Dahlbergsgymnasiet i Jönköping den 22-23 maj, utsågs samtidigt Jämtlands gymnasium till Årets skola efter att deltagarna därifrån även samlat den högsta gemensamma poängen.