KVP Dagen
Välkommen till

Svenska Kyl & Värmepumpföreningen

Branschorganisationen som samlar tillverkare, importörer, installatörer, samt serviceföretag inom frys-, kyl- och värmepumpbranschen.  

Sök medlemsföretag

Hitta närmaste gymnasieutbildning

Hitta närmaste YH-utbildning

Nyheter

Green_1600x340
2022-07-08

Värmepumpsförsäljningen står stark över tid

Värmepumpsförsäljningen för första halvåret 2022 är i paritet med första halvåret 2021. Vätska-vatten och luft-vatten har gått något bättre än 2021. Andra kvartalet ser vi tyvärr en inbromsning, främst i segmentet frånluftsvärmepumpar, jämfört med 2021.
Almedalen1600x340
2022-06-30

SKVP medverkar i Almedalen

Årets politikervecka i Almedalen drar snart igång. SKVP finns på plats för att delta i den så viktiga samhällsdebatten. Vår bransch är en mycket viktig del för byggandet av det hållbara samhället och frågor inom energieffektivisering och klimatomställning är ett naturligt inslag i det arbetet. Den 5 juli kan du lyssna till vår röst under ett seminarium som hålls i Nordic Climate Groups regi. Medverkar från SKVP gör Anders Mårtensson, vd.
Sommar1600x340
2022-06-28

Trevlig sommar!

Så var den då äntligen här, den ljuvligt varma sommaren. Midsommar har passerat och en del kanske redan har påbörjat en efterlängtad semester. En härlig sommarledighet väntar även för personalen på SKVP. Kontoret kommer att vara stängt v. 29 och 30. I övrigt finns vi tillgängliga, men med något lägre bemanning under vissa veckor. En riktigt trevlig sommar önskar vi er!
Computer1600x340
2022-06-27

Vi flyttar vår interna IT till lime CRM

SKVP flyttar in medlemsregister och övrig IT i lime CRM. Bytet kommer att hjälpa oss i arbetet att verka för branschens och våra medlemmars bästa. Vi kommer en kort tid i september att jobba i två system medan migreringen utförs. Vi jobbar hårt för att övergången ska gå snabbt och smidigt för alla inblandade.
Confetti1600x340
2022-06-22

Dags att fira World Refrigeration Day den 26 juni!

Du vet väl om att världens viktigaste bransch har en egen dag – World Refrigeration Day, eller VärldsKyldagen som vi kallar den här i Sverige. Den äger rum den 26 juni och syftar till att lyfta fram kylteknikens betydelse i samhället och världen över.
Visa alla nyheter

På gång

2022-07-26

Enrad ska hjälpa New York till en grönare framtid

De kommande årtiondena ska sex miljoner fastigheter i New York City gå över till klimatanpassade lösningar. Enrad har som ett av få svenska företag fått möjligheten att tillsammans med urbs (Urban systems urbs AB) och Energimyndigheten, samarbeta med de största fastighetsägarna i staden.
2022-07-25

Småhusägare är oroliga för vinterns energipriser

Fler än hälften av småhusägarna i Sydsverige är oroliga för vinterns energipriser, visar en färsk Novusundersökning som gjorts på uppdrag av Energimyndigheten. En bra försäkring för den som oroar sig inför kommande vinter är att minska energianvändningen i sitt hem.
2022-07-25

Bravida förvärvar bolaget Rörledningsfirman Werner Nilsson AB

Bravida förvärvar bolaget Rörledningsfirman Werner Nilsson AB och kommer därmed att förstärka sin position inom vs i Perstorp och Klippan. Bolaget omsätter omkring 16 miljoner och har fyra anställda
2022-07-08

Nibe lanserar smart och trådlös termostat

Nu lanserar Nibe ännu ett smart tillbehör som ska bidra till en enklare och mer hållbar vardag. Med den trådlösa radiatortermostaten beskrivs temperaturen enkelt justeras i ett enskilt rum. –På så sätt kan man spara energi och få högre komfort, säger Sven Hallbeck, produktchef för de smarta tillbehören.
2022-07-08

E.ON lanserar ny tjänst för energirenovering av fastigheter

Som första energibolag i Sverige ingår E.ON ett samarbete med Hemma och Klimatfastigheter, och lanserar redan i höst energirenovering som tjänst till sina privatkunder.