Välkommen till

Svenska Kyl & Värmepumpföreningen

Branschorganisationen som samlar tillverkare, importörer, installatörer, samt serviceföretag inom frys-, kyl- och värmepumpbranschen.  

Sök medlemsföretag

Hitta närmaste gymnasieutbildning

Hitta närmaste YH-utbildning

Nyheter

kvp_2021_banner_1270x340
2021-06-23

Svenska Kyl & Värmepumpdagen 18 nov 2021

Svenska Kyl & Värmepumpdagen samlar branschens aktörer för en digital heldag med fokus på kompetensutveckling och nätverkande. Upplysande seminarier varvas med den senaste forskningen och temaindelade frågestunder i livesänt event från studion på Kistamässan.
gods_1600x340
2021-06-22

Nya transportdokument och godsdeklarationsblanketter

Nu kan du som medlem, informationskund samt abonnent på Svensk Kylnorm logga in och ladda ner våra nya transportdokument och godsdeklarationsblanketter. De nya blanketterna är framtagna och anpassad efter den nyligen reviderade faktablad 4.
Borrftg1600x340
2021-06-21

Borrföretagen flyttar in hos SKVP!

Då var det tid för nya äventyr för Borrföretagen. Den 1 juni flyttade Borrföretagens kontor från KTH Campus till att dela lokal med Svenska Kyl & Värmepumsföreningen i Bromma.. Flytten ser de som mycket positiv då den främjar våra närliggande organisationers utveckling av ett tätare samarbete.
ecopack_1600x340(1)
2021-06-18

Frukostwebbinarium: EcoPack - An isobutane booster heat pump

Ecopack syftar till att förvärva ny kunskap och nya färdigheter för att utveckla nya värmepumpar med naturligt köldmedium med förhållandevis hög förångningstemperatur och lågt temperaturlyft. Syftet är dels att möjliggöra förbättring av befintliga värmepumpar med hjälp av en economizer och dels att förbättra effektiviteten i neutrala termiska nät samt termiska lager.
Magasin1600x340
2021-06-02

Nytt nummer av Klimat ute nu!

Årets andra nummer av Klimat är ute nu. I nummer 2 kan du bland annat läsa om SKVPs lyckade rekryteringssatsning. Du får även möta SKVPs nya vd Anders Mårtensson och att värmepumpar har en självklar plats i framtidens hållbara energisystem. Detta och mycket mer!
Visa alla nyheter

På gång

2021-06-23

Mitsubishi Electric ökar produktionen av luftkonditioneringsaggregat i Turkiet

Mitsubishi Electric Corporation kommer att investera 167 miljoner turkiska lira (cirka 18 miljoner USD) för att utöka kapaciteten i företagets fabrik i Turkiet där man tillverkar produkter för luftkonditionering.
2021-06-22

Bravida lanserar GreenHub

I takt med att Bravidas bilpark elektrifieras utökas den 1 september även alternativa transportmedel i hela koncernen. Inom konceptet GreenHub ligger fokus helt på cyklar, elsparkcyklar och promenader. GreenHub revolutionerar installationsbranschens leveranser av servicetjänster i storstäderna och tar inte bara bort fossila bränslen ur ekvationen, utan leder även till snabbare service.
2021-06-22

Huurre installerar i Fagerstas nya bandyanläggning

Norra Västmanlands kommunalteknikförbund (NVK) moderniserar nu bandyanläggningen i Fagersta med ett nytt miljövänligt kylsystem och digital övervakning. Bandyanläggningens tidigare rör och kylmaskiner med ammoniak kommer att bytas ut till nya kylmaskiner med koldioxid som köldmedium för att skapa en mer energieffektiv och miljövänlig utomhusarena.
2021-06-15

Conny Dyrenäs ny vd för Gebwell Sverige

Finska Gebwells svenska dotterbolag Gebwell Sverige AB får ny vd. Conny Dyrenäs har valts till ny vd för dotterbolaget, som specialiserar sig på miljövänliga och energieffektiva lösningar för uppvärmning och nedkylning i fastigheter.
2021-06-15

Intec fortsätter växa genom förvärv

Instalcos teknikkonsultbolag Intec fortsätter att växa organiskt och genom förvärv. Intec förvärvar nu projektledningsföretaget PlanProj AB i Norrköping och stärker därmed sin verksamhet inom projektledning, byggledning och installationssamordning. Totalt har Intec nu 200 tekniska konsulter i gång på 16 orter i Sverige