Välkommen till

Svenska Kyl & Värmepumpföreningen

Branschorganisationen som samlar tillverkare, importörer, installatörer, samt serviceföretag inom frys-, kyl- och värmepumpbranschen.  

Sök medlemsföretag

Hitta närmaste gymnasieutbildning

Hitta närmaste YH-utbildning

Nyheter

News
2022-12-08

Fjärde numret av Klimat finns att läsa nu!

Årets fjärde nummer av Klimat är ute nu. I nummer fyra kan du bland annat läsa om att KVP-dagen forstätter att växa, vinnarna av Ebbe Lyths stipendendium och varför EU kommit längst i klimatpolitiken. Detta och mycket mer!
Inbjudan_hus_hemsida
2023-12-06

Webbinarium om VVS- och fastighetsprogrammet

Den 23 november genomförde vi på Svenska Kyl & Värmepumpföreningen ett webbinarium om VVS- och fastighetsprogrammet på gymnasiet, riktat till Sveriges studie- och yrkesvägledare. Här kan du se det inspelade webbinariet.
nyhet)
2023-12-01

Dags att uppdatera era medlemsuppgifter!

Vårt mål är att årsfaktureringen av ert medlemskap i Svenska Kyl & Värmepumpföreningen 2024 inte ska lämna några frågetecken. Därför vill vi med detta mejl uppmana er att meddela oss aktuella förhållanden i er verksamhet. OBS - Meddela endast om någon förändring skett under året. Om ingen uppgift om ändring inkommer, fakturerar vi enligt företagsuppgifterna från föregående år. Du skickar in aktuella uppgifter genom att fylla i nedan enkät senast 2023-12-15. Om du har några frågor, skicka gärna ett mail till info@skvp.se
KVP-dagen
2023-11-22

Full fart på KVP-Dagen!

Svenska Kyl & Värmepumpdagen återvände till Kistamässan den 16:e november. Mot bakgrund av fjolårets besöksrekord var det med höga förväntningar som mässan öppnade sina portar tidigt på morgonen. Med ett rekordstort antal besökare och utställare var det således med både glädje och tillförsikt inför nästa år som dagen till slut kunde summeras. Aldrig har så många utställare och besökare varit på plats.
2023-11-22

Presentationer från föreläsningarna på Stora Scenen

Här finner ni presentationerna från Stora Scenen.
Visa alla nyheter

På gång

14
Dec
2023
Webbinarium - Nya krav på omfattande hållbarhetsrapportering i CSRD

Vilka företag ska rapportera enligt Corporate Sustainability Reporting Directive? När börjar de olika delarna av direktivet och dess rapporteringsstandarder att gälla? Vad ska ingå i rapporteringen och hur kopplar man den dubbla väsentlighetsanalysen och European Sustainability Reporting Standards (ESRS) till företagets syfte och affärsinriktning? Kan dessa rapporteringsinitiativ även användas för en affärsnytta? I detta webbinarium får vi hjälp från experterna Pontus Cerin – Linköpings universitet, Handelshögskolan i Stockholm – och Johan Henningsson – forever sustainable – som hjälper oss att reda ut begrepp som CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) , dubbel väsentlighetsanalys och ESRS (European Sustainability Reporting Standards) och hur dessa krav kommer påverka branschen – i kontakter med intressenter i värdekedjan och i den finansiella sektorn. 

Torsdag 14/12 kl.09.00-09.30

Inbjudan skickas exlusivt ut till våra medlemmar, har du inte fått inbjudan skicka ett mail till info@skvp.se

2023-12-08

Swegon får stororder på värmepumpar till Fortums nya anläggningar i Finland

Swegon har vunnit ett kontrakt på leverans av fyrtio luft/vattenvärmepumpar till Fortums nya anläggningar i Finland, anslutna till dess fjärrvärmenät. Anläggningarna återfinns i Kolabacken, Kirkkonummi och Hepokorpi i Esbo. Ambitionen är att uppvärmningen där ska vara koldioxidneutral redan under detta decennium.
2023-12-07

Francks Kylindustri signerar serviceavtal med Örebro kommun

Francks Kylindustri har signerat ett tvåårigt serviceavtal med Örebro kommun. Uppdraget, som kan komma att förlängas i ytterligare två år, omfattar allt från kylanläggningar och komfortkyla till kommunens isbanor och skolkök.
2023-12-07

Thermia lanserar ny tjänst för timprisstyrning

Nu lanserar Thermia tjänsten Smart Price som uppges underlätta för värmepumpsägare att optimera sin driftskostnad. Smart Price beskrivs vara en kostnadsfri tilläggstjänst som planerar och anpassar värmepumpens värme- och varmvattenproduktion efter timpriset från elbörsen Nord Pool.
2023-12-07

Nordic Climate Group förvärvar nytt bolag i Finland

MV-Jäähdytys Oy, dotterbolag till Nordic Climate Group, har förvärvat Kylmäkeskus Sami Oy. Genom köpet stärks koncernens position dels inom kyl-, värme- och energieffektivainstallationer, dels i regionen Kanta-Häme. MV-Jäähdytys, med över 50 år på marknaden, beskrivs vara Finlands största service- och installationsbolag inom kylteknik och professionell köksutrustning. Kylmäkeskus Sami har 17 anställda och omsätter nära 5 miljoner euro.
2023-12-06

Rikshem genomför ett av Sveriges största projekt med fokus på energieffektivisering

För att effektivisera energianvändningen i Rikshems fastigheter i Gränby, Uppsala, och skapa ett bättre inomhusklimat genomförs nu ett större energiprojekt. Investeringen i energientreprenaden är 133 miljoner kronor och entreprenör är Enstar. I projektet ingår solceller, borrning av geoenergibrunnar och installation av värmepumpar.