Välkommen till

Svenska Kyl & Värmepumpföreningen

Branschorganisationen som samlar tillverkare, importörer, installatörer, samt serviceföretag inom frys-, kyl- och värmepumpbranschen.  

Sök medlemsföretag

Hitta närmaste gymnasieutbildning

Hitta närmaste YH-utbildning

Nyheter

News
2024-02-26

Årets första nummer av Klimat!

Årets första nummer av Klimat är ute nu. I nummer ett kan du bland annat läsa om att branschen står i fokus genom historisk satsning på yrkeshögskolan, stöd till koldioxidlagring blir ett statsstöd för fortsatt förbränning och att F-gasförordningen är godkänd av rådet. Detta och mycket mer!
banner_nyork
2024-02-08

USA går före med att sätta mål för konvertering till värmepumpar

I veckan har nio delstater i USA ingått ett avtal för att främja försäljningen av värmepumpar. Memorandumet anger ett mål för 2030 och att värmepumpar ska utgöra 65 av försäljningen av utrustning för uppvärmning, kylning och vattenuppvärmning av bostäder. År 2040 är målet att värmepumpar ska stå för hela 90 procent av VVS- och vattenvärmemarknaden.
2024-02-01

Cecilia Branting går vidare till nya utmaningar

En av SKVPs sedan många år trogna medarbetare, Cecilia Branting, lämnar nu SKVP för att ta sig an nya utmaningar.
Penna_papper1270x340[1]
2024-01-29

F-gasförordningen godkänd av rådet

Rådet ger grönt ljus för nya regler för att minska skadliga utsläpp från Fluorerade gaser. Rådet har idag antagit två förordningar för att fasa ned fluorerade gaser (F-gaser) och andra ämnen som orsakar global uppvärmning och bryter ner ozonskiktet.
banner_ny
2024-01-26

Vi bjuder in till vårturné

Nu är det äntligen dags för Svenska Kyl & Värmepumpföreningens vårturné. Vi kommer att besöka sju olika städer – från Malmö i söder till Luleå i norr – och bland annat bjuda på matnyttig information om förändringarna i F-gasförordningen, föreslagen reglering av PFAS, energimärkning, nyheter i Svensk Kylnorm och hur allt detta kommer att påverka dig. Dessutom finns Svensk Dataförvaltning med oss för att berätta om nyheter i deras system, inte minst det nya gränssnittet för SDF SaaS. Vi bjuder även på fika och enklare förtäring i samband med mötet. Självklart hoppas vi även på en massa spännande möten med er – som ger oss värdefull input till branschorganisationens fortsatta arbete. Se till att anmäla dig redan idag och säkra din plats. Det blir en informativ eftermiddag tillsammans med både oss och trevliga branschkollegor.
Visa alla nyheter

På gång

2024-03-04

Sandbäckens förvärvar Filipstad Luftteknik

Sandbäckens Group förvärvar Filipstad Luftteknik AB. Bolaget startade verksamheten 2007 och har 7 anställda. Filipstad Luftteknik installerar och monterar ventilationssystem och erbjuder service samt är specialiserade inom energioptimering. Kunder finns representerade inom medelstora byggföretag, industri, kommuner och arbeten utförs i Värmland och Örebro län.
2024-03-01

Ahlsell utökar sortimentet av serviceutrustning från Fieldpiece med ny köldmedievåg

Med den nya köldmedievågen SR47IN så utökar Ahlsell sitt sortiment av serviceutrustning från Fieldpiece. Vågens funktioner ska göra den lätt och smidig att arbeta med samt klara sig bra i både bra och dåligt väder.
2024-03-01

Instalcos konsultverksamhet etableras i Finland

Instalcos teknikkonsultverksamhet som drivs av dotterbolaget Intec etableras nu med ett första bolag i Finland. Etableringen på den finska marknaden inleds i Helsingforsområdet.
2024-02-29

Beijer Ref förvärvar Quality Air Equipment i Australien

Beijer Ref har tecknat avtal om att förvärva 60 procent av aktierna i Quality Air Equipment (QAE), med en option om att förvärva resterande andel. QAE är en tillverkare och återförsäljare av HVAC-komponenter och tillbehör. Bolaget omsätter cirka 140 miljoner kronor på årsbasis.
2024-02-29

Ny vd för Daikin Sweden AB utsedd

Stéphane Cupani har utsetts till ny vd för Daikin Sweden AB och han efterträder Tom Decuypere på den posten. Stéphane Cupani har arbetat inom Daikin-koncernen under de senaste 20 åren och beskrivs framgångsrikt ha genomfört globala uppdrag i olika Daikin-anslutna företag.