Välkommen till Svenska Kyl & Värmepumpföreningen

Nyheter

Brandfarliga_1020x340

Kylnormen för brandfarliga köldmedier är här

2018-04-25 - Svensk Kylnorm - Aggregat med brandfarliga köldmedier lanseras nu av Svenska Kyl & Värmepumpföreningen. Initialt var tanken att uppdatera den tidigare interimsutgåvan men ambitionen sattes sedan högre och det är en helt ny del av Svensk Kylnorm som nu har landat.
future

IT för värmepumpinstallatörer på "Superkursen" i Härnösand

2017-10-31 - På ”Superkursen” i Härnösand kan du bli F-gascertiferad (kat II) samt certifierad installatör av förnybar energi, värmepumpar, allt på en och samma vecka! Vid kurstillfället den 21 maj deltar Morgan Willis från SKVP som gästföreläsare på temat "IT för värmepumpinstallatörer"
Graf1020x340

Bra start på året för värmepumpförsäljningen

2018-04-18 - 2018 har börjat starkt för värmepumpsbranschen. Totalt ökade försäljningen under första kvartalet med 12 procent jämfört med samma period förra året. Starkast har försäljningen varit för bergvärme- och luft-vattenvärmepumpar.
keymarksem

Seminarium på temat "Kvalitetssäkring av Värmepumpar"

2018-03-28 - Den 22 mars anordnade Svenska Kyl & Värmepumpföreningen tillsammans med SIS och RISE ett förmiddagsseminarium på temat ”Kvalitetssäkring av Värmepumpar”. Ett 40-tal representanter från värmepumpbranschen deltog på seminariet som hölls i SIS nya lokaler på Torsplan i Stockholm.
Laptop1020x340

Svensk Kylnorm på Intranätet

2018-03-28 - Sedan något år har vi erbjudit abonnenter på Svensk Kylnorms olika delar att få tillgång även digitalt. Många har registrerat sig för detta och i sin enkelhet fungerar det riktigt bra. Efter önskemål från flera större företag med många arbetsställen eller filialer har vi nu tagit fram en intranätlösning...
Fler nyheter

På gång

7
Maj
2018
Skol-SM i kyl- och värmepumpteknik 2018

Den 7 - 8 maj är det dags för Skol-SM i kyl- och värmepumpteknik, där elever i årskurs 3 på gymnasiet får chansen att testa sina kunskaper innan det är dags att kliva ut i arbetslivet. I år är Universitetsholmens Gymnasium i Malmö, värd för tävlingen. Arrangör är Svenska Kyl & Värmepumpföreningen (SKVP).

21
Maj
2018
"Superkurs" i Härnösand

Äntligen är den populära "Superkursen" i Härnösand tillbaka! På en vecka har du möjlighet att både bli Certifierad installatör av förnybar energi, värmepumpar, samt F-gascertifierad. Kurserna genomförs hos Heta Utbildningar som är ett godkänt examinationscenter hos INCERT. Medlemmar i SKVP erhåller 10% rabatt! Läs mer här.