KVP Dagen
Välkommen till

Svenska Kyl & Värmepumpföreningen

Branschorganisationen som samlar tillverkare, importörer, installatörer, samt serviceföretag inom frys-, kyl- och värmepumpbranschen.  

Sök medlemsföretag

Hitta närmaste gymnasieutbildning

Hitta närmaste YH-utbildning

Nyheter

statistik_magnify_1600x340
2022-09-30

Prognosen för kylmarknaden är fortsatt stark

Höstens konjunkturrapport från Navet finns nu presenterad. Under första halvåret i år beräknas det samlade värdet av utförda kylinstallationer ha uppgått till ca 5,4 miljarder kronor. Till skillnad från många andra branscher, i dessa orostider, visar prognosen för kylmarknaden på en fortsatt stark tillväxt på 4 procent för helåret 2022. Denna tillväxt förväntas hålla i sig för 2023. För att ta del av hela konjunkturrapporten, loggar du som medlem in här...
Christofer1600x340
2022-09-29

Sök Ebbe Lyths stipendium - Vinn 30 000 kr!

Varje år delar Kylbranschens samarbetsstiftelse, KYS, ut stipendier till duktiga studenter som nyligen avslutat sina studier på universitets- och högskolenivå eller på yrkeshögskolenivå. Det som är föremål för bedömning av juryn är studenternas examensarbeten. Känner du till en student som har skrivit ett bra examensarbete, peppa hen att ta chansen och ansöka.
KVPdag18Nov_2021_1600x340
2022-09-28

Vi ses väl på Svenska Kyl & Värmepumpdagen

Vi närmar oss med glädje årets största och viktigaste branschsammankomst, Svenska Kyl & Värmepumpdagen, dagen som främjar kyl- och värmepumpbranschens tillväxt och utveckling genom kunskapsutbyte, nätverkande och affärer. Datum för KVP-dagen är den 17 november och platsen är Stockholm, närmare bestämt Kistamässan. Aktuell info och programmet hittar du på eventsidan kvpdagen.se.
NyhetKLIMAT
2022-09-19

Nytt nummer av Klimat ute nu!

Årets tredje nummer av Klimat är ute nu. I nummer 3 kan du bland annat läsa om den stora bristen på kyl- och värmepumpstekniker, vi redovisar svaren från undersökningen av PULSEN som visar på att efterfrågan på värmepumpar är fortsatt mycket hög. Detta och mycket mer!
pulsenpromo_1600x340
2022-09-13

PULSEN 2022 - Synen på efterfrågan av värmepumpar mycket hög

Pulsen är Svenska Kyl & Värmepumpföreningens årliga enkätundersökning bland återförsäljare och installatörer av värmepumpar till konsument. Med hjälp av Pulsen kan föreningen följa värmepumpsmarknadens utveckling genom åren när det gäller exempelvis prisutveckling, anställda i branschen, vad värmepumpen ersätter samt synen på marknaden och dess utveckling hos de som deltar i undersökningen. I årets undersökning kan vi bland annat se att den upplevda efterfrågan på värmepumpar har fortsatt uppåt...
Visa alla nyheter

På gång

11
Okt
2022
Geoenergidagen 2022

Eventet  som anordnas av Svenskt Geonergicentrum går av stapeln den 11-12 oktober, på Scandic Talk intill Stockholmsmässan i Älvsjö. Den 11/10 bjuder på workshop med aktuella branschfrågor, nätverksmingel och geoenergimiddag, och den 12/10 är det geoenergiseminarium. Under båda dagarna pågår branschutställningen. Du kan välja att delta i hela programmet eller i delar av programmet.

Läs mer om eventet, programmet och anmälan här!

17
Nov
2022
Svenska Kyl & Värmepumpdagen 2022

Välkommen till årets viktigaste dag för nätverkande, kunskapsutbyte och affärer inom kyl- och värmepumpsbranschen.

Efter två år med digitala event är det äntligen dags att åter träffas fysiskt på plats. Det gör vi på Kistamässan den 17 november. För anmälan och mer information, besök kvpdagen.se

2022-09-30

Prognosen för kylmarknaden är fortsatt stark

Svenska Kyl & Värmepumpföreningen (SKVP) har nu presenterat höstens konjunkturrapport från Navet. Till skillnad från många andra branscher, i dessa orostider, visar prognosen för kylmarknaden på en fortsatt stark tillväxt på 4 procent för helåret 2022. Denna tillväxt förväntas hålla i sig för 2023.
2022-09-30

Munters öppnar ny fabrik för klimatkontrollösningar i USA

För att möta den växande efterfrågan för kylning av datacenter, öppnar Munters nu en ny fabrik i USA för tillverkning av klimatkontrollösningar. Munters flyttar därmed sin verksamhet från sin nuvarande fabrik i Buena Vista, Virginia, till en utökad anläggning med dubbelt så stor produktionskapacitet i Daleville, Virginia, Munters flyttar sin verksamhet från sin fabrik i Buena Vista, Virginia, till en ny, utökad anläggning med dubbelt så stor produktionskapacitet i Daleville, Virginia.
2022-09-30

Nibe lanserar ny luft/vattenvärmepump

Nu lanserar Nibe luft/vattenvärmepumpen Nibe F2050 som uppges passa alla Nibes inomhusmoduler. Värmepumpen beskrivs vara en kompakt och energieffektiv systemlösning för hus med trånga installationsutrymmen.
2022-09-30

SDC Automation tecknar ramavtal om energieffektivisering med Akademiska Hus

Ecoclime Groups dotterbolag SDC Automation har tecknat ett treårigt ramavtal avseende fastighetsautomation för energieffektivisering till Akademiska Hus fastighetsbestånd i Stockholm. Ramavtalets värde uppskattas till 10 miljoner.
2022-09-29

Enrad vinnare i Heat Pump Award 2022

Enrad AB tilldelades den 28 september pris i Heat Pump Award 2022 för sitt arbete med The Plus, världens mest miljövänliga möbelfabrik. Utmärkelsen delas ut av EHPA, European Heatpump Association och är en av de mest prestigefyllda i branschen. Syftet är att uppmärksamma de mest effektiva, smarta och hållbara projekten i branschen.