Välkommen till Svenska Kyl & Värmepumpföreningen

Nyheter

Hus1270x340

Ny studie visar att effektbehovet i Sverige kommer att minska tack vare ökat genomslag för värmepumpsteknik

2018-11-15 Ett projekt, som delfinansierats av Svenska Kyl & Värmepumpföreningens och Energimyndighetens samverkansprogram, har nyligen släppt en studie om Värmepumpars påverkan på effektbalansen idag och i framtiden. Studiens huvudslutsats är att effektbehovet i Sverige kommer att minska tack vare prestandaförbättringar hos redan installerade värmepumpar och övergångar från elvärme till värmepumpar.
Koncentration1270x340

Kommuner och landsting behöver säkra upp mot extremväder

2018-11-08 När sommaren var som varmast fick flera offentliga verksamheter problem. Bland annat fick Södertörns högskola stänga av sitt IT-system när Karolinska sjukhuset behövde all fjärrkyla i området. Med ett klimat i förändring kommer de varma somrarna bli vanligare - låt sommaren 2018 blir ett startskott för värmesäkring av arbetsplatser och kritiska samhällsfunktioner. Det skriver Per Jonasson, vd för Svenska Kyl & Värmepumpföreningen, i en opinionstext som publicerades i Dagens Samhälle idag.
chart_1270x340

Värmepumpsmarknaden stabil

2018-11-07 Försäljningen av värmepumpar är på en fortsatt hög och stabil nivå, visar försäljningsstatistik från Svenska Kyl & Värmepumpföreningen. Under årets första tre kvartal har försäljningen av värmepumpar totalt ökat med 6 procent. Tittar vi på enbart tredje kvartalet var försäljningsökningen 1 %.
byggnad

Energiföretagens hemställan ett steg i fel riktning

2018-11-06 Energiföretagen (fd. Svensk Fjärrvärme) insände till näringsdepartementet per den 25 oktober en hemställan om ändring i förordning (2016:881) om statligt investeringsstöd för hyresbostäder och bostäder för studerande. Svenska Kyl & Värmepumpföreningen vill genom att bemöta Energiföretagens hemställan ge näringsdepartementet vår branschs syn i frågan.
tesab

Seminarium kring köldmediers klimatpåverkan

2018-10-31 Tesab-kedjan med sitt rikstäckande franchisesystem bestående av installations- och serviceföretag inom kyla och värme med över 300 anställda bjöd den 24 oktober in till ett hållbarhetsseminarium. Fokus för seminariet låg på köldmediernas klimatpåverkan och de enorma möjligheter vår bransch har för att med relativt enkla metoder minska dessa.
Fler nyheter

På gång

19
Nov
2018
SKVP Höstseminarium 2018

Varje år beger sig representanter för föreningen ut till ett antal platser runt om i Sverige för att tala om aktuella och intressanta ämnen som rör vår bransch. Vi kommer under vår turné att besöka 8 orter runt om i landet vilka inkluderar Göteborg, Malmö, Växjö, Stockholm, Örebro, Östersund, Luleå och Sundsvall. Du kan läsa mer här!

Nyheter från Kyla & Värme
2018-11-13

Thermia utökar samarbetet med längdlandslaget

Efter två år som partner till längdlandslaget väljer Thermia att växla upp samarbetet inför den stundande vintersäsongen. Värmepumpsföretaget går nu in som teamsponsor. – Vi känner att det är dags att ta nästa steg och dra ännu större nytta av samarbetet under de närmaste åren, säger Lars Gyllander, försäljningsdirektör på Thermia.
2018-11-13

Assemblin installerar multidisciplinärt åt Geely i Göteborg

Assemblin bidrar med installationer för värme, sanitet, kyla, sprinkler och automation i Volvos ägare Geelys nya kontorsbyggnad i innovationshubben Lindholmen i Göteborg.
2018-11-07

Stabil värmepumpsmarknad

Försäljningen av värmepumpar är på en fortsatt hög och stabil nivå, visar försäljningsstatistik från Svenska Kyl & Värmepumpföreningen. Under årets första tre kvartal har försäljningen av värmepumpar totalt ökat med 6 procent. Tittar man på enbart tredje kvartalet var försäljningsökningen 1 %.
2018-11-06

Oro för illegal handel med köldmedier

Fyra stora europeiska organisationer inom kyl- och värmepumpsbranschen uttrycker nu gemensamt sin oro för den illegala handeln med köldmedier och efterlyser skärpt kontroll i implementeringen av F-gasförordningen.
2018-10-31

Servicebilar med mustasch

I november stödjer nordiska installations- och serviceföretaget Assemblin Mustaschkampen för andra året i rad. Förutom en gemensam insamling till kampen mot prostatacancer ger Assemblin uppmärksamhet till kampanjen genom att sätta mustascher på sina bilar.