Välkommen till

Svenska Kyl & Värmepumpföreningen

Branschorganisationen som samlar tillverkare, importörer, installatörer, samt serviceföretag inom frys-, kyl- och värmepumpbranschen.  

Sök medlemsföretag

Hitta närmaste gymnasieutbildning

Hitta närmaste YH-utbildning

Nyheter

drilling_1600x340
2021-04-09

Frukostwebbinarium: Borrhål i serie eller parallellt, vad har det för betydelse?

Om en geoenergianläggning har mer än ett borrhål, ska man då koppla borrhålen i serie eller parallellt? Frågan dyker upp då och då, både för småhus och större fastigheter. Signhild Gehlin, Svenskt Geoenergicentrum, illustrerar konsekvenserna av seriellt och parallellt kopplade borrhål.
trycksatning_1600x340
2021-03-30

Ackreditering för tryckprovning vid installation av luft-luftvärmepump

En återkommande fråga till föreningen har varit vad som gäller vid installation av luft-luftvärmepumpar där köldmedieslingan försluts med flare-kopplingar. Mer specifikt, om den efterföljande läcksökningen med tryckhöjande medium kräver att företaget ska vara ackrediterat för tryckprovning.
Farligt avfall1600x340
2021-03-23

F-gasförordningen under utvärdering – var med och påverka!

F-gasförordningen (EU 517/2014) är under utvärderingen och ett antal konsultbolag har fått i uppgift av EU kommissionen att dels förbereda bakgrundsmaterial för revideringen och dels att komma med förbättringsförslag. SKVP är aktiva i arbetet genom de två europeiska föreningarna EHPA och AREA. För att få bättre underlag i detta arbete ber vi er ta några minuter och fylla i en utvärdering.
Ny_utgava1600x340
2021-03-22

Ny utgåva av Svensk Kylnorm, faktablad 4

I februari skickades det nya faktablad 4 ut till alla som abonnerar på Svensk Kylnorm Faktablad. Faktablad 4 innehåller anvisningar och förklaringar av olika dokument som krävs när det gäller till exempel tillstånd och anmälan för transport av farligt gods och farligt avfall.
Kampanj1600x340
2021-03-17

Små steg ger stora förändringar

En av de mest givande satsningarna som SKVP har gjort för att främja nyrekryteringen, är den digitala informationskampanj som genomförts de senaste två åren, och som nu är aktiverad igen. Kanske har du sett kampanjen i dina flöden, kanske har du redan delat den i dina kanaler. I så fall – STORT tack! Har du inte delat vårt inlägg, hjälp oss gärna att göra det.
Visa alla nyheter

På gång

22
Apr
2021
Frukostwebbinarium: Borrhål i serie eller parallellt

Om en geoenergianläggning har mer än ett borrhål, ska man då koppla borrhålen i serie eller parallellt? Frågan dyker upp då och då, både för småhus och större fastigheter.

Signhild Gehlin, Svenskt Geoenergicentrum, illustrerar konsekvenserna av seriellt och parallellt kopplade borrhål.

Läs mer

2021-03-26

13th IEA Heat Pump Conference äger rum 26-29 april 2021

Värmepumpar är en pålitlig och bekräftat väl fungerande nyckelteknik för att åstadkomma energibesparingar och reducering av utsläpp av växthusgaser för många olika applikationer. Med temat ”Heat Pumps – Mission for the Green World” kommer konferensen att adressera de globala klimatförändringarna och diskutera nödvändiga åtgärder.
2021-03-25

Beijer Ref och Bitzer tecknar nytt samarbetsavtal

Beijer Ref Group och Bitzer berkäftar sitt lyckosamma samarbete än en gång genom att både utöka och förlänga partnerskap med ytterligare tre år.
2021-03-12

Gea slutför försäljningen av Bock

Gea slutför försäljningen av Bock Processen med att avyttra GEA Bock GmbH till det internationella riskkapitalbolaget Nord Holding, som inleddes september 2020, har nu fått klartecken av relevanta myndigheter och slutfördes den 26 februari 20221. Utöver verksamheten vid huvudkontoret i Frickhausen, Tyskland, innefattar försäljningen även dotterbolagen i Kina, Indien och Tjeckien. Bolaget kommer framöver att verka under det nya namnet Bock GmbH.
2021-03-12

Nya digitala manometerställ från Testo

De nya digitala manometerställen beskrivs vara enkla att använda och erbjuda snabba mätningar. De har en stor grafikdisplay och kan användas tillsammans med din smartphone. Samtidigt uppges de vara kompakta, helt digitala, robusta och har skyddsklass IP 54.
2021-03-12

Alfa Laval deltar i projekt för hållbar energilagring

Alfa Laval är delägare i teknikbolaget Malta Inc , som utvecklar en helt ny lösning för energilagring, vilken uppges underlätta skiftet mot hållbar energi. Förutom att vara delägare samarbetar även Alfa Laval med Malta inom utvecklingen av den innovativa värmeväxlare som kommer att vara en avgörande komponent i den tekniska lösningen. Malta Inc. har nu meddelat att det har säkrat 50 miljoner US dollar i finansiering, vilket är en viktig milstolpe för att bolaget ska kunna bygga sin första fullskaliga anläggning.