Hitta närmaste
utbildning
Hitta närmaste utbildning
Se filmen

Jobba för miljön och få bra lön!


Arrow down

5 anledningar varför du ska bli kyl & värmepumptekniker

1. 97% får jobb direkt efter avslutad utbildning.
2. Framtidssäkert - ingen robot kommer kunna ersätta en kyl & värmepumptekniker.
3. Bli en miljöhjälte, du gör skillnad!
4. Bra lön
5. Spännande yrke med stor variation. 


Lita på dem som gått utbildningen

Maggie177x177 Kyl & Värmepumptekniker

“Jag valde yrket för att jag är intresserad av teknik och ville jobba med någonting fysiskt. Det bästa med jobbet är att det har stor variation och att jag får vara problemlösare. Jag får också träffa många nya människor.”

- Magdalena Björk
Elvedin177x177 Kyl & Värmepumptekniker

“Den stora tekniska utvecklingen i branschen och våra insatser för förbättrad miljö gör att kyl- och värmepumptekniker har en positiv framtid. Du som utbildar dig kommer vara behövd, och ha lätt för att skaffa jobb.”

- Elvedin Music
William177x177 Kyl & Värmepumptekniker

"Jag har valt att jobba med kyl- och värmepumpteknik för att yrket har intressanta arbetsuppgifter som är tekniskt utmanande. Det roligaste är att göra felsökningar och att hitta lösningar på problem."

- William Stålnacke
Mathilda177x177 Elev på Norrtelje Teknikgymnasium

"Jag går VVS- och Fastighetsprogrammet och ska välja kyl- och värmepumpteknik som inriktning. Mina planer för framtiden är att bli egenföretagare som kyl- och värmepumptekniker. En anledning till att jag valt denna utbildning är att man tjänar bra med pengar. Jag tycker att kyl- och värmepumpteknikern har en bättre arbetsmiljö än rena hantverksyrken, som de andra inriktningarna leder till."

- Mathilda Silverhjärta
Kim177x177 Elev på Norrtelje Teknikgymnasium

"Jag är gymnasielärling. Det betyder att jag är ute på företaget större delen av skoltiden, och är bara inne på skolan för att läsa de ämnen som alla läser på gymnasiet, som svenska och matte. Jag valde att utbilda mig inom kyl- och värmepumpteknik för att det är både intressant och roligt, och för att man får kunskaper inom många olika områden – man får alltså en bred utbildning."

- Kim Söderholm

Vad gör en kyl & värmepumptekniker?

Mat
Hjälper till att hålla maten fräsch och drycken kall, och bidrar därmed till minskat matsvinn
Server
Får serverhallarna att fungera, och därmed Internet, Snapchat, Instagram och Facebook
Hockey
Ser till att landslaget kan spela hockey... året runt
Lyssna på varför du ska bli kyl & värmepumptekniker


Lärare Kristian med sina studenter

Kyl & värmepumptekniker Emilia och Viktor

Arbetsledare Bassam

Det här är det bästa med jobbet
Emilia568x380

Hur blir man en kyl & värmepumptekniker?

För att utbilda sig till kyl & värmepumptekniker är det vanligast att gå gymnasieskolans treåriga VVS- och Fastighetsprogram och välja inrikning kyl- och värmepumpteknik i årskurs två. De teoretiska och praktiska grunderna lär du dig inne på skolan. Du även praktik ute på ett kyl- och värmepumpföretag. När du klarat av gymnasiet med kyl- och värmepumpinriktning och tagit certifikatet får du titeln Certifierad Kyl & Värmepumpmontör. Du kan börja jobba direkt efter gymnasiet.


Jag vill hitta en utbildning nära mig!

Lyssna på dem som har gått utbildningen!

Våra yrkesambassadörer är unga förebilder som till vardags jobbar på kyl- och värmepumpföretag runt om i landet. De brinner för att fler ungdomar ska satsa på en kyl- och värmepumputbildning. De informerar elever om yrket på både grundskolor och gymnasieskolor samt deltar vid yrkesrelaterade mässor eller andra event där branschen finns representerad. Kontakta gärna en ambassadör nära dig, kanske är du bara ett telefonsamtal ifrån en mycket bra karriär.


Okej, jag vill kontakta en ambassadör!
Viktor568x380
Stäng

Kom i kontakt med en ambassadör

För att komma i kontakt med en yrkesambassadör, fyller du i dina uppgifter nedan. Närmaste ambassadör kommer sedan att ta kontakt med dig inom kort.

Namn *
E-post *
Ort *
Mobilnummer