Smaka på sommarens varma & kalla recept
2020-07-30
Börjar semestern lida mot sitt slut, eller har den precis börjat. Eller är du en av dem som jobbar i sommar och längtar efter ledighet under de kallare månaderna? Oavsett om du har flera veckors semester eller bara några dagar kvar så glöm inte att fortsätta att njuta av sommaren.
Umgås och slappna av, kanske ute i den mysiga trädgården, på balkongen eller på stranden om vädret tillåter. Varför inte grilla xxx och äta en ljuvligt len och krämig glass till efterrätt.
Här kommer SKVPs varma och kalla sommarrecept, hoppas det ska smaka!
Kycklingmarinad
God marinad till kyckling får du med vitlök, soja och honung. Rör ihop smaksättarna med olja och häll marinaden över kycklingen i en bunke eller dubbla plastpåsar. Marinera ett par timmar och lägg sedan på grillen.
Det här behöver du:
1 vitlöksklyfta
1/2 msk paprikakrydda
1/2 dl japansk soja
1/2 dl flytande honung
2 msk olja
Salt och peppar efter smak
6 kycklinglårfiléer
Gör så här:
- Pressa vitlöken och blanda alla ingredienser.
- Lägg kycklingen i en bunke eller dubbla plastpåsar och häll ner marinaden.
- Grilla kycklingen.
- Servera med ugnsrostad färskpotatis, sallad och eventuellt en kall pepparsås till.
Krämig glass
Vem vill inte göra sin egen krämiga, fantastiskt goda glass? Perfekt på sommaren. Och det bästa av allt, det är hur enkelt som helst!
Du behöver:
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
Smaksättningar
Smaksätt med det du gillar och är sugen på! Bara fantasin sätter gränserna. Våra förslag är, vanilj, dajm, mintchoklad, turkisk peppar, , choklad, salt kolasås, olika bär.
Gör så här:
- Vispa grädden lätt och tillsätt därefter den kondenserade mjölken.
- Vispa till dess att röran tjocknar och allt har blandats väl.
- Tillsätt valfri smaksättning och ställ in i frysen.