Rekordmånga deltagare när branschen samlades på Svenska Kyl & Värmepumdagen

2022-11-22

Svenska Kyl & Värmepumpdagen återvände till sin fysiska form och Kistamässan den 17 november. Efter tre års längtan stod branschen redo att åter samlas för att nätverka, ta del av seminarier och besöka utställare. Och det var många besökare som tog tillfället i akt – rekordmånga.

För varje år som Svenska Kyl & Värmepumpdagen har arrangerats, har den lockat fler deltagare och den trenden fortsatte även i år. Sett till antalet anmälda var det cirka 950 anmälda och de flesta valde också att dyka upp. När registreringen öppnade på morgonkvisten ringlade kön lång, namnbrickor delades ut till alla besökare för att sedan guida dem in till hallarna.

- Det kändes oerhört kul att se alla besökare strömma till, säger Anders Mårtensson, vd för Svenska Kyl & Värmepumpföreningen. Oavsett hur hårt vi jobbat med arrangemanget och planerat för en fantastisk dag är det ju besökarna som i slutändan sätter pricken över i:et för hur pass bra det blir. En viktig del av en branschsamling som denna är att få träffa kollegor, nätverka och prata med utställare.

I år fanns 45 utställare på plats och de hade fullt upp med att möta nyfikna besökare, en del gamla bekanta och andra helt nya bekantskaper. Av kommentarerna att döma efter att dagens slut, var det riktigt lyckade möten där man inte bara fått tillfälle att visa upp sina produkter och tjänster utan även lagt grunden till affärer.

- Det är den bästa feedbacken vi kan få, att det har varit en givande dag för alla parter, fortsätter Anders. Utställarna återkommer till att de träffar rätt målgrupp med Kyl & Värmepumpdagen och att det är både kostnads- och resurseffektivt för dem att ställa ut här. Superkul att höra från dem.

Även besökarna gav fina vitsord om dagen. Seminarieprogrammet var uppskattat och det fanns gott om tid att ta sig runt till alla utställare, även om det kanske går åt mer tid än vad man kanske trott från början eftersom det finns så många branschkollegor att hälsa på i både montrar och korridorer.

Ett inslag på KVP-dagen som alltid är uppskattat är Tekniska Torget, där Mikael Dagberg från Nordic Climate Group och Robert Hedlund från Polhemsskolan i Gävle demonstrerade verktyg och gjorde kluriga experiment. 

- Vi är oerhört glada att kunna erbjuda besökarna detta även i år, säger Anders. Mikael Dagberg och Robert Hedlund gör en fantastisk insats, igen. Vi är ju lite bortskämda med att få ta del av deras engagemang och kunskap i denna form. 

Seminarierna då? Jo, de var också välbesökta. Själva hörsalen låg i direkt anslutning till mässhallen och gjorde det enkelt för besökarna att röra sig mellan de båda. Här bjöds på ämnen som t ex nyheter gällande F-gasförordningen, nya affärsmodeller för energilösningar, hur AI kommer att påverka vårt samhälle framöver, vem ska ta ansvar för energioptimeringen och en paneldiskussion med fokus på komponentbristen och hur den hanteras.

- Dessutom bjöds det på kompletterande föredrag efter lunch och på Innovationsscenen, placerad i utställningshallen. Kortare men intresseväckande föredrag inom en bredd av ämnen, allt från juridik till gasvarnare. Där var det också många besökare som stannade upp och lyssnade.

Redan nu börjar arbetet med nästa års Kyl & Värmepumpdag för att göra dagen ännu bättre och större.

- Jag hoppas att den som inte hade möjlighet att komma i år verkligen ser till att avsätta tid för det nästa. Vi kommer inom kort att kunna gå ut med mer information om KVP-dagen 2023.