Grattis Simon, årets skolmästare i kyl- och värmepumpteknik!

2016-05-26

Nu har årets skol-SM i kyl- och värmepumpteknik avgjorts. Vinnande ur striden gick Simon Mossberg från Polhemsskolan i Gävle. I år var det Lindholmens Tekniska Gymnasium som stod värd för evenemanget. Branschen säger ett stort tack till skolans lärare i kyl- och värmepumpteknik Torbjörn Ryberg för ett förträffligt värdskap. Det visade sig att Lindholmen är förträfflig även på andra områden. Varje år delas nämligen utmärkelsen ”årets bästa skola i skol-SM” ut. Priset går till den skola vars elever får den sammanlagt högsta poängen, och i år var det värdskolan som fick högsta summan. Bidragande till denna utmärkelse var bland annat årets andrapristagare, Sara Nordin. På tredje plats kom Johan Pettersson från Jämtlands Gymnasium i Östersund.

Skol-SM är både ett kul event och en möjlighet för eleverna at lära sig jobba under press. Branschen hoppas att alla deltagare fick både en ny upplevelse och några lärdomar med sig hem.

Huvuddomare för årets skol-SM var precis som förra året Mikael Dagberg som jobbar som lärare i kyl- och värmepumpteknik på Installatörernas Utbildningscentrum i Katrineholm.  Assisterande domare var Gunnar Sellin från Stockholm.

Svenska Kyl & Värmepumpföreningens utbildningssektion står som arrangör av Skol-SM varje vår. Tävlingen riktar sig till elever i årskurs tre på gymnasiets VVS- och fastighetsprogram. Både de skolor som har kyl & värmepumpinriktning för eleverna att välja och skolor som enbart bedriver andra inriktningar är välkomna att ställa upp.

Respektive skola utser två elever som deltar i tävlingen. På vissa skolor väljer lärarna ut de två elever med bäst resultat på tidigare skoluppgifter och på andra skolor föregås skol-SM av en lokal uttagningstävling. Vi peppar gymnasiets andraårselever till att göra goda studieresultat under kommande år och sedan ställa upp i tävlingen nästa år.

1:a Simon Mossberg Polhemsskolan Gävle
2:a Sara Nordin Lindholmens Tekniska gy. Göteborg
3:a Johan Pettersson Jämtlands gymnasium Östersund
4:a Anton Nyberg Wendesgymnasiet Kristianstad
4:a Anton Wigenstedt Erik Dahlbergsgymnasiet Jönköping
4:a Daniel Graff Jämtlands Gymnasium Östersund
4:a Daniel Lindström Erik Dahlbergsgymnasiet Jönköping
4:a Elvedin Music Universitetsholmen Malmö
4:a Filip Christiansson Wendesgymnasiet Kristianstad
4:a Niklas Olsson Lindholmens Gymnasium Göteborg
4:a Tarik Bajagilovic Wendesgymnasiet Kristianstad
4:a Viktor Svedén Polhemsskolan Gävle