Dags att utse Sveriges bästa kyl- och värmepumptekniker

2016-01-11

Bild. Marcus Rörlien, Svensk mästare i kyl- och värmepumpteknik 2012

Som de flesta i vår bransch känner till, finns ett stort behov av nytillskott på duktiga tekniker, och det gäller att branschen syns och hörs när ungdomar ska välja yrkesbana. Det har blivit dags för Yrkes-SM i kyl- och värmepumpteknik, som är branschens största satsning på nyrekrytering.

Tidigare tävlingar har gett god kontakt med mässbesökare som är i färd med att välja yrke, både de som ska välja gymnasiet och de som precis är på väg ut ur gymnasiet och ska söka sig vidare. Att engagera sig i tävlingen innebär alltså att man bidrar till branschens satsning på nyrekrytering

Ett annat syfte med tävlingen är att uppmärksamma och premiera goda kunskaper hos de unga tekniker som har valt vår bransch, och som till vardags gör goda insatser för sina företag och för kunderna. SKVPs förhoppning är att företagsledare och arbetsledare i branschen ska inspirera företagets unga tekniker att anmäla sig till tävlingen. I år hoppas vi att alla landets tekniker under 26 år antar utmaningen. Deltagande i tävlingen kan ses som kompetensutveckling. De lärdomar tävlande drar från de intensiva tävlingsdagarna är likvärdiga med annan kursverksamhet.

Tävlingen och de tävlande uppmärksammas i tidningen KYLA+ och andra mediekanaler. För företaget blir det alltså en fjäder i hatten att visa sitt engagemang och sina teknikers kunnande. Vinnarens företag brukar även ha med information om denna SM-medalj i reklam och även i anbud vid upphandling. 

Historiskt visar statistiken tydligt att de tekniker som valt att tävla även visar ambition, nyfikenhet och de berömda framfötterna i andra sammanhang inom företaget, genom väldigt utvecklat teknikkunnande och ansvarstagande i olika förtroendeuppdrag och ansvarsposter. Det finns många fördelar med att låta dina unga tekniker tävla, så vi hälsar er varmt välkomna in med era anmälningar. Vill ditt företag stödja tävlingen på annat sätt är du välkommen att höra av dig till Henrik Brengesjö på SKVP.

Vi försöker låta alla anmälda vara med i uttagningstävlingarna, men blir intresset stort är det bra att er anmälan kommer in tidigt, först till kvarn tillämpas. Senast den 20 januari vill vi ha din anmälan.

För mer information och anmälan, ladda ned och fyll i:  Anmälan uttagning Yrkes-SM 2016.pdf

Uttagningstävlingar 2016

  1. Tis 9 februari kl 10.00-15.00 - Ahlsell, Stenyxegatan 33, Malmö 
  2. Ons 10 februari kl. 10.00-15.00 – Refrico, Datavägen 55, Askim/Göteborg
  3. Tors 11 februari kl. 10.00-15.00 – Dahl, Släntvägen 4, Upplands Väsby/Stockholm