Välj årtal: 202420232022

Fjärde numret av Klimat finns att läsa nu!

2022-12-08 Årets fjärde nummer av Klimat är ute nu. I nummer fyra kan du bland annat läsa om att KVP-dagen forstätter att växa, vinnarna av Ebbe Lyths stipendendium och varför EU kommit längst i klimatpolitiken. Detta och mycket mer!

Fortsatt hög tillväxt i värmepumpsbranschen

2022-10-17 Värmepumpsförsäljningen i Sverige går fortsatt bra. För tredje kvartalet 2023 har Luft-vatten värmepumpar ökat med 8% i jämförelse med samma period året innan. Bergvärmepumpar visar en ökning med 34% och frånluftsvärmepumpar ökade med 57%. För frånluftsvärmepumpar finns det förändringar i beräkningsunderlaget som visar en ökning som är högre än den verkliga tillväxten.

Andra numret av Klimat finns att läsa nu!

2022-05-17 Årets andra nummer av Klimat är ute nu. I nummer 2 kan du bland annat läsa om installatörer som tror på en naturlig framtid, senaste nytt om F-gasförordningen samt statistik som värmepumpsbranschen. Detta och mycket mer!

Värmepumpsbranschen levererar ett starkt första kvartal

2022-04-26 Under första kvartalet 2023 ökade den sammanlagda försäljningen av värmepumpar på den svenska marknaden med 20%, detta enligt den senaste försäljningsstatistiken från Svenska Kyl & Värmepumpföreningen. Luft-vattenvärmepumpar stod för en ökning med 40% och är därmed den typ av värmepump som gått bäst. Byggbranschen har samtidigt bromsat in och det återspeglas av en fortsatt nedgång i antalet installerade frånluftsvärmepumpar (-6%). Bergvärmepumpar fortsätter att gå starkt med en ökning på +28%.

Njut av julens varma och kalla godsaker

2022-12-22 För många kan julen vara en källa till stress – var är den mysiga, gemytliga och avslappnade stämningen? Försök att inte stressa över oviktiga saker i jul – umgås och slappna av istället. Kryp upp i soffan, tänd några ljus och unna dig en kopp go varm choklad och kanske en kall skumtomtepannacotta till efterrätt.

Nu kan du se de inspelade föreläsningarna från KVP-dagen!

2022-12-16 Missade du KVP-dagen den 17 november? Eller var du där, men vill ta del av någon föreläsning igen? Då har vi lösningen, nu finns nämligen ett urval av föreläsningarna inspelade och redo att tittas på. Klicka här så kommer du direkt till klippen.

Är du vår nya kollega, sök rollen som Branschutvecklare!

2022-12-15 SKVP behöver nu stärka vårt kontor med en "Branschutvecklare" som tillsammans med oss vill vara med på en fortsatt spännande och utvecklande resa. Se hela annonsen här!

Julia, vår senaste stjärna bland yrkesambassadörerna!

2022-12-13 I oktober i år anslöt sig Julia Sörensen till skaran av Svenska Kyl & Värmepumpföreningens yrkesambassadörer. Julia och har redan hunnit göra fina insatser som yrkesambassadör för branschen, med flertalet träffar med ungdomar och besök på närliggande skolor.

Årets sista nummer av Klimat finns nu att läsa!

2022-12-09 Årets fjärde och sista nummer av Klimat 2022 är ute nu. I nummer 4 kan du bland annat läsa mer om KVP-dagens framgång. Du finner även en artikel om hur EU har en avgörande roll för den svenska kyl- och värmepumpmarknaden. Detta och mycket mer!

Låt oss presentera den nya styrelsen

2022-12-05 I anslutning till Svenska Kyl & Värmepumpdagen den 17 november, höll föreningen sitt årsmöte med ett 10-tal medlemmar på plats. En ny styrelse för Svenska Kyl & Värmepumpföreningen valdes. Lars Gyllander valdes till ordförande och samtidigt välkomnades ett antal nya ledamöter.

Rekordmånga deltagare när branschen samlades på Svenska Kyl & Värmepumdagen

2022-11-22 Svenska Kyl & Värmepumpdagen återvände till sin fysiska form och Kistamässan den 17 november. Efter tre års längtan stod branschen redo att åter samlas för att nätverka, ta del av seminarier och besöka utställare. Och det var många besökare som tog tillfället i akt – rekordmånga.

Vinnare av Ebbe Lyths stipendium 2022

2022-11-21 I samband med Svenska Kyl & Värmepumpdagen 2022 delades traditionsenligt Ebbe Lyths Stipendium ut. Där fick tre studenter motta diplom och tillhörande prissumma i kategorierna bästa examensuppsatsen inom programmet kyl- och värmepumpsteknik på yrkeshögskolan respektive bästa examensarbete inom kyl- och värmepumpande tekniker på högskola.

Spännande föreläsningar om nutid och framtid – KVP-dagen 17 nov

2022-10-27 Hur kommer egentligen framtidens arbetsmarknad att se ut? Vad kommer att hända de kommande 20 åren? Vilka branscher kommer robotiseras? På KVP-dagen den 17 november, kommer Fredrik Löfgren, AI expert, att hålla en spännande föreläsning om hotet och möjligheterna som AI och robotiseringen för med sig. Detta och mycket mer i ett fullspäckat och spännande program.

Värmepumpsförsäljningen går fortsatt bra

2022-10-18 Värmepumpsförsäljningen för kvartal tre är i paritet med samma period förra året och fortsatt stabil. De stigande energipriserna gör att många ser över sin uppvärmning, vilket leder till att efterfrågan på värmepumpar håller i sig.

Forskningsutvecklare till Svenska Kyl & Värmepumpföreningen

2022-10-17 Är du intresserad av ett nytt jobb, som gör skillnad på riktigt? Svenska Kyl & Värmepumpföreningen söker nu forskningsutvecklare. Ansök idag, eller tipsa någon du känner att ansöka.

Prognosen för kylmarknaden är fortsatt stark

2022-09-30 Höstens konjunkturrapport från Navet finns nu presenterad. Under första halvåret i år beräknas det samlade värdet av utförda kylinstallationer ha uppgått till ca 5,4 miljarder kronor. Till skillnad från många andra branscher, i dessa orostider, visar prognosen för kylmarknaden på en fortsatt stark tillväxt på 4 procent för helåret 2022. Denna tillväxt förväntas hålla i sig för 2023. För att ta del av hela konjunkturrapporten, loggar du som medlem in här...

Sök Ebbe Lyths stipendium - Vinn 30 000 kr!

2022-09-29 Varje år delar Kylbranschens samarbetsstiftelse, KYS, ut stipendier till duktiga studenter som nyligen avslutat sina studier på universitets- och högskolenivå eller på yrkeshögskolenivå. Det som är föremål för bedömning av juryn är studenternas examensarbeten. Känner du till en student som har skrivit ett bra examensarbete, peppa hen att ta chansen och ansöka.

Vi ses väl på Svenska Kyl & Värmepumpdagen

2022-09-28 Vi närmar oss med glädje årets största och viktigaste branschsammankomst, Svenska Kyl & Värmepumpdagen, dagen som främjar kyl- och värmepumpbranschens tillväxt och utveckling genom kunskapsutbyte, nätverkande och affärer. Datum för KVP-dagen är den 17 november och platsen är Stockholm, närmare bestämt Kistamässan. Aktuell info och programmet hittar du på eventsidan kvpdagen.se.

Nytt nummer av Klimat ute nu!

2022-09-19 Årets tredje nummer av Klimat är ute nu. I nummer 3 kan du bland annat läsa om den stora bristen på kyl- och värmepumpstekniker, vi redovisar svaren från undersökningen av PULSEN som visar på att efterfrågan på värmepumpar är fortsatt mycket hög. Detta och mycket mer!

PULSEN 2022 - Synen på efterfrågan av värmepumpar mycket hög

2022-09-13 Pulsen är Svenska Kyl & Värmepumpföreningens årliga enkätundersökning bland återförsäljare och installatörer av värmepumpar till konsument. Med hjälp av Pulsen kan föreningen följa värmepumpsmarknadens utveckling genom åren när det gäller exempelvis prisutveckling, anställda i branschen, vad värmepumpen ersätter samt synen på marknaden och dess utveckling hos de som deltar i undersökningen. I årets undersökning kan vi bland annat se att den upplevda efterfrågan på värmepumpar har fortsatt uppåt...

Ny kreditupplysningstjänst för medlemmar

2022-09-08 Från och med 31 augusti har SKVP bytt leverantör av tjänsten till Creditsafe, som är ett av världens mest använda kreditupplysningsföretag. Creditsafe erbjuder dig som medlem i SKVP att redan idag teckna avtal på kreditupplysningar till mycket förmånliga priser.

Sveriges Radio, Ekot rapporterar om värmepumpar

2022-08-15 På grund av energikrisen och kriget i Ukraina har intresset för värmepumpar ökat markant i Europa. Men leveranstiderna är långa på grund av komponentbrist och logistikproblem... Lyssna på hela reportaget nedan: