Välkommen till Svenska Kyl & Värmepumpföreningen

News

Pilar1270x340

Nya byggregler snedvrider konkurrensen mellan värmeslagen

2019-12-10 I sin iver att skapa teknikneutrala villkor har regeringen låtit sig förledas av starka intressen på värmemarknaden. Regeringen måste besinna sig och revidera förslagen till nya byggregler, skriver Per Jonasson, Svenska Kyl & Värmepumpföreningen, i en debattartikel i Altinget idag.
jeremias_1270x340

Möt Kari-Jeremias, en av våra uppskattade yrkesambassadörer

2019-12-04 Våra yrkesambassadörer är unga förebilder som till vardags jobbar på kyl- och värmepumpsföretag runt om i landet. De brinner för att fler ungdomar ska satsa på en kyl- och värmepumpsutbildning. En av våra uppskattade yrkesambassadörer är Kari-Jeremias Pihlajainen som arbetar som kyl & värmepumpekniker på Huurre i Gävle.
Magasin1270x340

Årets fjärde nummer av Klimat finns nu att läsa!

2019-11-26 Årets fjärde nummer av Klimat är ute nu. I nummer 4 kan du bland annat läsa om att årets KVP-dag blev en succé, att värmepumpmarknaden fortfarande går bra och att den första kullen kyl- och värmepumptekniker har tagit examen från INSUs nya företagsutbildning. Detta och mycket mer!
Elekriker1270x340

Ny leverantör av behörighetskort enligt ID06

2019-11-20 Svenska Kyl & Värmepumpföreningen har ett ramavtal med Areff Systems AB om behörighetskort enligt kraven för ID06-kort 2.0 (LoA 2). Du som medlem har nu möjlighet att beställa ID06-kort till ett mycket förmånligt pris!
KVPdag_mingel

Mingelbilder från Svenska Kyl & Värmepumpdagen

2019-11-12 Den 17 oktober samlades branschen på Åbymässan för en heldag med kunskapsutbyte, nätverkande och affärer. Nya rekord slogs för både antal utställare och antal besökare när Svenska Kyl & Värmepumpdagen gick av stapeln. Nu finns mingelbilder från dagen publicerade på kylavarme.se
More News
News from Kyla & Värme
2019-12-11

Video: AI i framtidens kyl- och värmesystem

En återblick från Svenska Kyl & Värmepumpdagen 2019. Vad kommer artificiell intelligens och maskininlärning innebära för hur vi styr och övervakar framtidens kyl- och värmesystem? Anders Kallebo ifrån uppstartsföretaget Myrspoven förklarar vad AI kan innebära för fastighetsdrift redan idag samt vad tekniken kan innebära för framtidens kyl- och värmesystem. Anders Kallebo, Myrspoven
2019-12-11

Video: Förstå kundernas drivkrafter och bli framgångsrik

En återblick från Svenska Kyl & Värmepumpdagen 2019. Vad är det som gör att en kund blir lojal och rekommenderar företaget till vänner och kollegor? Hur kan ett företag bli konkurrenskraftigt utan att sänka priset eller lägga omotiverade resurser på produkt- eller kvalitetsutveckling? Pernilla Brouzell berättar om NPS-metoden och hur den kan tillämpas i branschen.
2019-12-09

Video: Industriella värmepumpar, Oliver Jung, EHPA

En återblick från Svenska Kyl & Värmepumpdagen 2019. Det är inte bara inom fastighetssidan som intresset för värmepumpar är stort. För att nå klimatmålen och minska energianvändningen tar även industrin allt oftare till den förnybara värmepumpstekniken, såväl i Sverige som i andra delar av världen. Oliver Jung, EPHA (European Heat Pump Association) berättar om marknaden för industriella värmepumpar med ett internationellt perspektiv.
2019-12-09

Video: IT-säkrad uppkoppling av fastigheters kyl- och värmepumpsanläggningar

En återblick från Svenska Kyl & Värmepumpdagen 2019. Systemarkitekten Björn Thulin från Schneider Electric är inriktad mot systemlösningar för att skapa smarta byggnader med en intelligent infrastruktur. Detta kräver noggrann planering i tidigt skede där IT-säkerhet har högsta prioritet. I sitt dagliga arbete arbetar han nära tillsammans med teknikkonsulter och tar fram förslag på smarta och säkra lösningar. Utmaningen hos många företag ligger ofta i att en mängd olika system ska integreras för att åstadkomma intelligens, utan att bli en risk för verksamheten.
2019-12-06

Eskalerande bekymmer med handel av illegalt köldmedium

Svenska Kyl & Värmepumpföreningen varnar för en ökad handel med illegalt köldmedium. - Jag har tidigare informerat om den mycket oroande utvecklingen av illegal handel med köldmedier vi sett i Europa. Tyvärr har dåligt blivit sämre där vi nu har ett eskalerande bekymmer inom hela EU, säger branschorganisationens vd Per Jonasson.