Välkommen till Svenska Kyl & Värmepumpföreningen

News

smilypulse

PULSEN 2018: Branschen positivare än någonsin!

2018-06-13 - PULSEN är Svenska Kyl & Värmepumpföreningens årliga enkätundersökning bland återförsäljare och installatörer av värmepumpar till konsument. Med hjälp av PULSEN kan vi följa värmepumpmarknadens utveckling genom åren när det gäller exempelvis prisutveckling, anställda i branschen, vad värmepumpen ersätter samt synen på marknaden och dess utveckling hos er som deltar.
KVPdag2017

Årets viktigaste branschträff 2018!

2018-06-11 - Den 12 oktober 2018 arrangeras Svenska Kyl & Värmepumpdagen, denna gång åter på Kistamässan, norr om Stockholm. Målet är att skapa en mötesplats för såväl tillverkare, installatörer, konsulter som anläggningsägare och forskare. Är ditt företag intresserad av att vara utställare? För att ta del av early bird-priser samt alla förmåner, boka din plats senast den 15 juni.
handshake1020x340

Fastighetstidningen och SKVP har inlett ett samarbete

2018-05-30 - Fastighetstidningen och Svenska Kyl & Värmepumpföreningen (SKVP) har inlett ett samarbete att gemensamt producera Fastighetstidningens temanummer om komfortkyla och värmepumpar. Detta samarbete ger oss på SKVP en möjlighet att nå ut med den information som är viktig för våra medlemmar till landets kommersiella fastighetsägare. Utgivning av detta nummer kommer att ske den 8 oktober.
Sommarfotter1020x340

Nytt nummer av Klimat

2018-05-29 - Årets andra nummer av Klimat är ute nu. I nummer 2 kan du bland annat läsa om vad som krävs av teknik och politik för att vi ska kunna gå från noll- till plusenergihus. Du kan också läsa om försäljningsstatistiken för Q1 2018 och om att borrstoppet i Stockholm äntligen är hävt. Detta och mycket mer!
Almedalen_RegionGotland1020x340

Svenska Kyl & Värmepumpföreningen i Almedalen

2018-05-24 - Första veckan i juli genomförs som vanligt politikerveckan i Almedalen. SKVP har sedan några år växlat upp sin närvaro vid politikerveckan och kommer detta år för första gången genomföra en egen programpunkt. Tisdagen den 3/7 genomför vi ett seminarium på temat ”Hur tar vi oss vidare från nära noll- till plusenergihus?”
More News
News from Kyla & Värme
2018-06-20

Enrad får ny order från Norge

Enrad har mottagit en ny order från ABK AS, Norges största importör av värmepumpar, värmeväxlare och luftkonditioneringssystem. Enrad har ett distributionsavtal med ABK AS som är företagets norska samarbetspartner. Ordervärdet uppgår till cirka 370 000 SEK och gäller två värmepumpar för ett äldreboende i Våler kommun.
2018-06-20

Sweco får helhetsansvar när Scania tredubblar sin produktion av motorblock i ny anläggning

Sweco har fått uppdraget som konsult i ett partneringsamarbete när Scania planerar ett nytt gjuteri i Södertälje. Den nya anläggningen är cirka 22 000 kvm och beräknas smälta 90 000 ton järn årligen för tillverkning av nya motorblock, istället för dagens 30 000 ton. Sweco tar ett helhetsansvar för projekteringen av bygg, mark och installationer.
2018-06-19

Instalco stärker VS-verksamheten i Finland

Instalco stärker sin verksamhet inom VS i Finland genom förvärv av LVI-Urakointi Paavola Oy. LVI-Urakointi grundades 2001 och har idag 47 anställda. Bolaget erbjuder VS-installationer samt ventilationsarbeten i främst Helsingfors med omnejd.
2018-06-19

Energiförbättring AB i forskningsprojekt tillsammans med RISE

I det internationella projektet IEA HPT Annex 52 genomförs långtidsmätning av prestanda hos stora geoenergilösningar. Syfte är att presentera resultat från mätningar av stora system för vilka det saknas data samt att förfina dagens metoder för utvärdering av prestanda när det gäller stora komplexa system.
2018-06-19

Kombination av värmelösningar i nytt miljöanpassat bostadsområde

– Vid höga krav på hållbar uppvärmning, är ofta just mark- eller bergvärme den enklaste och bästa lösningen. Men här tvingades vi alltså att hitta en annan modell. Det blev en kombination av solceller, luft-vattenpumpar, värmeåtervinning från spillvatten och en del fjärrvärme. Dessutom valde vi rör med extra effektiv isolering för att minimera värmeförlusterna, säger Peter Liljedahl, filialchef för Assemblin VS i Skövde och projektansvarig för uppdraget.