Välkommen till Svenska Kyl & Värmepumpföreningen

News

Elekriker1270x340

Satsa på varseldrabbade – skapa snabbspår för omställning

2020-03-27 DEBATT. Ett rätt inriktat omställningspaket kan innebära att många människor som blivit uppsagda kan skola om sig och hitta ett jobb, skriver Per Jonasson, vd för Svenska Kyl & Värmepumpföreningen, idag på altinget.se
GrafMänniska1270x340

Vårens konjunkturrapport presenterad

2020-03-20 Vårens konjunkturrapport från Navet Analytics har just släppts. Här följer en kortare sammanfattning av vad som står där. OBSERVERA att denna rapport togs fram innan virusutbrottet COVID-19 bröt ut med full kraft. Därför kan vissa av gjorda antaganden vara väl optimistiska. Som komplement till denna rapport släppte därför Navet Analytics en kompletterande rapport kallad ”Analys av Coronavirusets effekter på byggmarknaden”. Rapporterna går att ladda ner i sin helhet från föreningens medlemssidor.
Covid19_1200x340

COVID-19 och läcksökning – rekommendation till våra medlemmar

2020-03-19 Vi har tidigare kunnat meddela att serviceföretag i flera fall haft problem att kunna genomföra periodiska läckagekontroller. Baserat på information från många av er medlemmar i SKVP kan vi bara konstatera att detta är ett mycket snabbt ökande bekymmer. Blir ni hindrade att utföra den periodiska läckagekontrollen enligt avtal är vår rekommendation enligt följande...
Corona1270x340

Konsekvenser av coronaviruset

2020-03-16 Två bekymmersamma situationer som påverkar vår bransch har uppstått som konsekvenser av coronaviruset. Det gäller problem med att utföra läckagekontroller och svårighet att hinna med omcertifiering. Bägge dessa frågor har högsta prioritet hos Svenska Kyl & Värmepumpföreningen och vi arbetar hårt tillsammans med de myndigheter som ansvarar för frågorna för att hitta snabba, praktiska och funktionella lösningar.
TeknikerVP1270x340

Skatteverket ändrar sig - ROT-schablonen gäller vid utbyte

2020-03-10 Ända sedan 2009 har värmepumpbranschen används sig av en ROT-schablon för beräkning av ROT-avdrag vid helentreprenader. Schablonen har dock inte gällt vid utbyte. Då vi nyligen uppmärksammat att schablonen ändå används av vissa installatörer vid utbyte och det därmed skapat osäkerhet och frustration hos de som försöker följa reglerna valde Skatteverket att ompröva sin inställning och beslutade därefter att godkänna användandet av schablonen även vid utbyte.
More News

Events

21
Apr
2020
INSTÄLLT: Möt oss på Nordbygg

Efter regeringens beslut att begränsa allmänna sammankomster kommer Nordbygg flyttas fram och genomföras i slutet av september 2020 istället för 21-24 april som tidigare var planerat.

News from Kyla & Värme
2020-03-27

”Satsa på varseldrabbade – skapa snabbspår för omställning”

Ett rätt inriktat omställningspaket kan innebära att många människor som blivit uppsagda kan skola om sig och hitta ett jobb, skriver Per Jonasson, vd för Svenska Kyl & Värmepumpföreningen i en debattartikel på altinget.se
2020-03-27

Panasonic lanserar DHW Floor-Standing Heat Pump

Panasonic Heating & Cooling Solutions lanserar nu DHW Floor-Standing Heat Pump, en ny golvstående värmepump. Den har tre installationsalternativ och en digital kontrollpanel som gör att användaren enkelt ska kunna övervaka den totala energiförbrukningen.
2020-03-27

BrainHeart Energy förvärvar Everöds Elbyrå

BrainHeart Energy förvärvar 100% av aktierna i Everöds Elbyrå AB och expanderar därigenom sin verksamhet till södra Sverige. Everöds Elbyrå är sedan 1996 en av de ledande IVT-återförsäljarna i branschen med 55 års erfarenhet av elinstallationer. Idag är företaget verksamt inom värmepumpar, solceller, laddlösningar och elinstallationer. Bolaget ägs och drivs av VD Conny Nilsson Björling.
2020-03-27

Nibe förvärvar tyska värmepumpstillverkaren Waterkotte GmbH

Nibe Industrier AB har tecknat ett avtal om förvärv av 100% av aktierna i den tyska värmepumpstillverkaren Waterkotte GmbH, som grundades 1976. Waterkotte beskrivs vara en ledande tillverkare av innovativa, avancerade värmepumpsystem och integrerade hållbara energilösningar för såväl småhus som kommersiella.applikationer.
2020-03-27

Energiförbättring AB blir elföretag

Energiförbättring har tagit steget och fullt ut blivit ett elföretag genom förvärv av montörer med El-behörighet. Energiförbättring har i 29 år arbetat med energifrågor med fokus på värmepumpar och solenergi.