News

Statistik1600x340
2023-09-29

Pulsen 2023 - Synen på efterfrågan av värmepumpar fortsatt hög

Pulsen är Svenska Kyl & Värmepumpföreningens årliga enkätundersökning bland återförsäljare och installatörer av värmepumpar till konsument. Med hjälp av Pulsen kan föreningen följa värmepumpsmarknadens utveckling genom åren när det gäller exempelvis prisutveckling, anställda i branschen, vad värmepumpen ersätter samt synen på marknaden och dess utveckling hos de som deltar i undersökningen.
Magasin1600x340
2023-09-07

Tredje numret av Klimat finns att läsa nu!

Årets tredje nummer av Klimat är ute nu. I nummer tre kan du bland annat läsa om vinnaren i årets upplaga av Skol-SM, att efterfrågan på värmepumpar är fortsatt hög och att vi är i full gång med alla förberedelser för Kyl & Värmepumpdagen. Detta och mycket mer!
Eddie
2023-08-29

Möt Eddie som vann Skol-SM i Kyl- & Värmepumpsteknik 2023

Eddie Atterling från Polhemsskolan i Gävle vann årets upplaga av Skol-SM i Kyl- & Värmepumpsteknik och kan därmed titulera sig Svensk Mästare. Så här några månader efter tävlingen möter SKVP Eddie som berättar om upplevelsen och hur den har påverkat honom.
Avtal1600x340
2023-08-01

Behörig CO2-tekniker

I de utfärdade diplomen för behörig CO2-tekniker som Svenska Kyl & Värmepumpföreningen tidigare har givit ut finns ett angivet slutdatum. Efter revision av förfarandet har föreningen fastslagit att det inte krävs någon ytterligare kontroll av kompetensen efter 5 år i syfte att förlänga behörigheten. Det innebär att utfärdade diplom som rör behörig CO2-tekniker är giltiga trots att angiven tidsbegränsning är överskriden.
hemsidan
2023-06-14

Högtryck i värmepumpsförsäljningen

Värmepumpsförsäljningen för andra kvartalet 2023 har gått väldigt bra. Luft-vatten värmepumpar har ökat med 52%. Bergvärmepumpar visar en ökning med 26%. Frånluftsvärmepumpar ökade med 114%. För frånluftsvärmepumpar döljer sig förändringar i beräkningsunderlaget vilket leder till en visad tillväxt som är högre än den verkliga tillväxten.
More News

Events

12
Okt
2023
Webbinarium - Konjunkturen i branschen

Är du intresserad av hur ekonomin utvecklas, möjliga framtidsutsikter för kyl- och värmepumpsbranschen samt vilka hot och möjligheter vi ser de närmaste åren är detta en bra presentation att ta del av. Presentationen kommer hållas av Jens Linderoth, som arbetar på SKVPs samarbetspartner, Navet.

Den 12/10 kl 08.30-09.00

Inbjudan skickas exlusivt ut till våra medlemmar, har du inte fått inbjudan skicka ett mail till info@skvp.se 

 

News from Kyla & Värme
2023-10-02

SLS Kyla Värme Energi skiftar i ledningen

Efter 26 år som vd på SLS Kyla Värme Energi i Norrköping lämnar Rickard Reimander över till Hans Liedman. Rickard stannar i bolaget i rollen som teknisk chef med fokus på teknisk utveckling och support till övriga delar av organisationen.
2023-09-29

Daniel Dalvin ny utbildningsansvarig på Mitsubishi Electric

Daniel Dalvin är ny produktchef för Mitsubishi Electrics utbildningar. Med sig in i rollen tar han sina erfarenheter från tiden som servicetekniker, där han alltid gillat att handleda lärlingar och sätta sig in i ny teknik för att sen sprida kunskapen vidare.
2023-09-27

Beijer Ref förvärvar Amsco Supply i Nordamerika

Beijer Ref har tecknat avtal om att förvärva tillgångarna i Amsco Supply , en nordamerikansk HVAC-distributör. Bolaget servar installatörer i mellanvästra och sydvästra USA, inklusive Oklahoma, Kansas, Missouri och Texas – territorier som gränsar till Beijer Refs nuvarande innehav i USA. Amsco har en årlig omsättning på cirka 500 miljoner kronor.
2023-09-27

U.S. Climate Alliance vill fyrdubbla installationer av värmepumpar fram till 2030

U.S. Climate Alliance, en tvärpolitisk koalition med 25 guvernörer som representerar cirka 60 procent av den amerikanska ekonomin och 55 procent av den amerikanska befolkningen, meddelade nyligen en rad nya åtaganden för att eliminera utsläpp från byggnader, inklusive att kollektivt fyrdubbla installationer av värmepumpar före decenniets slut.
2023-09-26

Klima-Therm invigde sitt nya Stockholmskontor

Den 21 september var det dags för officiell invigning av Klima-Therms nyetablerade kontor i Stockholm. Med den här satsningen stärker Klimat-Therm sin närvaro i de norra delarna av Sverige och siktar på att komma ännu närmare sina kunder.