Välkommen till Svenska Kyl & Värmepumpföreningen

News

Studenter1020x340

Fullfölj arbetet med att stärka studie- och yrkesvägledningen

2018-10-12 - Att underlätta och utveckla kontakten mellan skolan och näringslivet är nödvändigt för att ge elever en reell chans att göra väl underbyggda studie- och yrkesval. Den nya regeringen bör därför ta tillvara förslagen till förbättringar av studie- och yrkesvägledningen. Det menar Per Jonasson, vd på Svenska Kyl & Värmepumpföreningen i en debattartikel på dagenssamhalle.se idag.
Mistake1020x340

Grova fel i VVS-forums artikel ”Avfrostningen är gratis”

2018-09-27 - Den 19 september publicerade VVS-forum en artikel om en teknisk lösning för att undvika påfrysning av utekonvektorn hos luftvärmepumpar från företaget Aerestus. Artikeln innehöll flera grova faktafel kring hur luft-vattenvärmepumpar presterar. Artikeln bemöts nu av SKVPs vd Per Jonasson.
Graph1020x340

Höstens konjunkturrapport presenterad

2018-09-19 - Höstens konjunkturrapport från Industrifakta har just släppts. Den kompletta rapporten går att ladda ner från medlemssidorna på vår hemsida. Här följer en kortare sammanfattning av vad som står där...
Team1020x340

Kyl- och värmepumptekniker - Ny utbildning

2018-09-17 - Har ert företag behov av nyrekrytering men svårt att hinna med att ge era nyanställda de teoretiska kunskaper som krävs för att de ska komma vidare och framöver växa in i rollen som tekniker? IUC i Katrineholm erbjuder nu en effektiviserad och till 6 månader komprimerad utbildning, vilken ersätter den tidigare lärlingsutbildningen som genomfördes under 1,5 år
brunns

Brunnsborrardagen 2018

2018-09-11 - Avanti bjuder in SKVP:s medlemmar att delta under Brunnsborrardagen som sparkar igång den 21 september kl. 10.00 på Wenngarns Slott i Kulturstallet. Besökare är välkomna att hämta sina biljetter gratis via Brunnsborrardagens hemsida.
More News

Events

19
Nov
2018
SKVP Höstseminarium 2018

Varje år beger sig representanter för föreningen ut till ett antal platser runt om i Sverige för att tala om aktuella och intressanta ämnen som rör vår bransch. Vi kommer under vår turné att besöka 8 orter runt om i landet vilka inkluderar Göteborg, Malmö, Växjö, Stockholm, Örebro, Östersund, Luleå och Sundsvall. Du kan läsa mer här!

News from Kyla & Värme
2018-10-22

VVS Kraft bygger om kylan hos SVT

Instalcos bolag VVS Kraft har fått i uppdrag att bygga om det centrala kylsystemet vid Sveriges Television, Sveriges Radio, Utbildningsradion och Berwaldhallen i Stockholm. Beställare är Sveriges Radio Förvaltnings AB. VVS Krafts VS-installationer gäller utförandentreprenad där tre nya kylcentraler ska installeras med tillhörande distributionsnät. Ordervärdet uppgår till 25 miljoner.
2018-10-18

Design och beteende ska bidra till energismarta lösningar

Vi gör dagligen val som påverkar energianvändningen och miljön. Hur kan människor leva hållbart och använda energin mer effektivt – nu och i framtiden? Det ska Energimyndighetens forskningsprogram Design för energieffektiv vardag hitta svaren på.
2018-10-11

Panasonic flyttar produktion av värmepumpar till Europa

Panasonic öppnar en ny fabrik i Pilsen i Tjeckien. Fabriken ska producera luft/vatten-värmepumpar och sägs vara ett resultat av en ökad efterfrågan och en vilja att arbeta närmare den nordiska marknaden.
2018-10-10

Ny Deputy General Manager hos Mitsubishi Electric

Mitsubishi Electric Sverige tillsätter Håkan Dellrud som Deputy General Manager för affärsområdet Klimatprodukter.
2018-10-09

Enrad får ytterligare en order från Teknisk Fastighetsservice

Enrad AB får nu sin andra order från Teknisk Fastighetsservice AB. Ordern gäller en Compact Chiller för kökskyla på Scandic Östersund Syd. – Vi ser en tydlig trend att stora aktörer som Scandic är i framkant när det gäller utfasningen av f-gaser. De förstår att de gamla lösningarna inte kommer att hålla i framtiden, säger Andreas Bäckäng, vd för Enrad.