KVP Dagen

News

Christofer1600x340
2022-09-29

Sök Ebbe Lyths stipendium - Vinn 30 000 kr!

Varje år delar Kylbranschens samarbetsstiftelse, KYS, ut stipendier till duktiga studenter som nyligen avslutat sina studier på universitets- och högskolenivå eller på yrkeshögskolenivå. Det som är föremål för bedömning av juryn är studenternas examensarbeten. Känner du till en student som har skrivit ett bra examensarbete, peppa hen att ta chansen och ansöka.
KVPdag18Nov_2021_1600x340
2022-09-28

Vi ses väl på Svenska Kyl & Värmepumpdagen

Vi närmar oss med glädje årets största och viktigaste branschsammankomst, Svenska Kyl & Värmepumpdagen, dagen som främjar kyl- och värmepumpbranschens tillväxt och utveckling genom kunskapsutbyte, nätverkande och affärer. Datum för KVP-dagen är den 17 november och platsen är Stockholm, närmare bestämt Kistamässan. Aktuell info och programmet hittar du på eventsidan kvpdagen.se.
NyhetKLIMAT
2022-09-19

Nytt nummer av Klimat ute nu!

Årets tredje nummer av Klimat är ute nu. I nummer 3 kan du bland annat läsa om den stora bristen på kyl- och värmepumpstekniker, vi redovisar svaren från undersökningen av PULSEN som visar på att efterfrågan på värmepumpar är fortsatt mycket hög. Detta och mycket mer!
pulsenpromo_1600x340
2022-09-13

PULSEN 2022 - Synen på efterfrågan av värmepumpar mycket hög

Pulsen är Svenska Kyl & Värmepumpföreningens årliga enkätundersökning bland återförsäljare och installatörer av värmepumpar till konsument. Med hjälp av Pulsen kan föreningen följa värmepumpsmarknadens utveckling genom åren när det gäller exempelvis prisutveckling, anställda i branschen, vad värmepumpen ersätter samt synen på marknaden och dess utveckling hos de som deltar i undersökningen. I årets undersökning kan vi bland annat se att den upplevda efterfrågan på värmepumpar har fortsatt uppåt...
Avtal1600x340
2022-09-08

Ny kreditupplysningstjänst för medlemmar

Från och med 31 augusti har SKVP bytt leverantör av tjänsten till Creditsafe, som är ett av världens mest använda kreditupplysningsföretag. Creditsafe erbjuder dig som medlem i SKVP att redan idag teckna avtal på kreditupplysningar till mycket förmånliga priser.
More News

Events

11
Okt
2022
Geoenergidagen 2022

Eventet  som anordnas av Svenskt Geonergicentrum går av stapeln den 11-12 oktober, på Scandic Talk intill Stockholmsmässan i Älvsjö. Den 11/10 bjuder på workshop med aktuella branschfrågor, nätverksmingel och geoenergimiddag, och den 12/10 är det geoenergiseminarium. Under båda dagarna pågår branschutställningen. Du kan välja att delta i hela programmet eller i delar av programmet.

Läs mer om eventet, programmet och anmälan här!

17
Nov
2022
Svenska Kyl & Värmepumpdagen 2022

Välkommen till årets viktigaste dag för nätverkande, kunskapsutbyte och affärer inom kyl- och värmepumpsbranschen.

Efter två år med digitala event är det äntligen dags att åter träffas fysiskt på plats. Det gör vi på Kistamässan den 17 november. För anmälan och mer information, besök kvpdagen.se

News from Kyla & Värme
2022-09-29

Enrad vinnare i Heat Pump Award 2022

Enrad AB tilldelades den 28 september pris i Heat Pump Award 2022 för sitt arbete med The Plus, världens mest miljövänliga möbelfabrik. Utmärkelsen delas ut av EHPA, European Heatpump Association och är en av de mest prestigefyllda i branschen. Syftet är att uppmärksamma de mest effektiva, smarta och hållbara projekten i branschen.
2022-09-27

Swegon lanserar frikylningsaggregat med R290

Swegon har nyligen lanserat BlueBox Titan Sky Hi FC R0, en helt ny serie av luftkylda vätskekylaggregat med inbyggd frikylningsfunktion. Det är en modulärt uppbyggd modellserie efter fortsatt utveckling av de tidigare lanserade vätskekylaggregaten och värmepumparna innehållande R290. Att fortsätta utveckla enheter med detta köldmedium ser Swegon som ett naturligt steg i den fortsatta förändringen mot mer hållbara kyllösningar.
2022-09-26

Natoövning om hybridhot mot förnybara energisystem genomförd i Sverige

Den 19-23 september stod Sverige värd för världens första övning i att hantera hybridhot mot förnybara energisystem. Övningen handlade om hur hybridhot påverkar energisystemet och vilken civil och militär påverkan dessa hot innebär.
2022-09-23

Ecoclime Group får ytterligare order på Evertherm-system till Rikshem

Ecoclime Group har erhållit en ny order, värde 7,6 MSEK, från Rikshem i enlighet med det ramavtal som parterna tecknade i november 2021. Den nya beställningen avser ytterligare tre cirkulära energisystem för återvinning av värme i spillvatten. Avtalspartner är Byggconstruct som agerar totalentreprenör för projektet Kantorn i Uppsala.
2022-09-23

Newrest/Inflight satsar på Labkyls DLE-koncept i sitt nya storkök

Labkyl har i uppdrag att energi- och miljösäkra hela kylsystemet för livsmedelskyla när Kide bygger nytt storkök åt Newrest/Inflight. Kärnverksamheten för Newrest/Inflight är catering/logistik till transportsektorn, tåg och flyg. I Arlandastad sker just nu en ombyggnation av en befintlig lagerbyggnad som anpassas efter deras verksamhet. Storköket i Arlandastad ska i första hand producera cateringmat till SAS.