News

Villa_varme1600x340
2021-04-16

Ökad försäljning av villavärmepumpar

2021 har börjat bra för värmepumpbranschen. Det är främst försäljningen av värmepumpar för villamarknaden som har ökat kraftigt under första kvartalet. För marknadssegmentet ”fastighetsvärmepumpar" har det däremot varit en nedgång.
korea_1600x340
2021-04-14

IEA Heat Pump Conference 2020

Den 26 april påbörjas den 13:e upplagan av IEA Heat Pump Conference, en världsomspännande conferans på temat värmepumpande teknik. Konferensen kommer att fungera som ett forum för att diskutera den senaste tekniken inom värmepumpar och utbyta värdefull kunskap inom marknads-, policy- och standardinformation om relaterad teknik. Konferensen som skulle ske enbart fysiskt på plats i Sydkorea, kommer nu genomföras som en hybridkonferens med möjlighet att delta online.
Diagram1600x340
2020-04-15

Vårens konjunkturrapport är här

Våren konjunkturrapport från Navet Analytics, (före detta Industrifakta) har nyligen släppts. Den kompletta rapporten går att ladda ner från medlemssidorna här på hemsidan. Här följer en kortare sammanfattning av vad som står där.
Gymnasielever1600x340
2021-04-13

Gymnasiet genomgår större förändring - ämnesbetygsreformen

Med jämna mellanrum genomgår skolväsendet större förändringar. Senast gymnasiet gjorde en större förändring var 2011, då läroplanen GY11 sjösattes, och kylutbildningen hamnade på VF-programmet. Nu är det dags för nästa stora förändring, ämnesbetygsreformen, och här har kylbranschen möjlighet att vara med och förbättra de yrkesrelaterade delarna av gymnasiet.
drilling_1600x340
2021-04-09

Frukostwebbinarium: Borrhål i serie eller parallellt, vad har det för betydelse?

Om en geoenergianläggning har mer än ett borrhål, ska man då koppla borrhålen i serie eller parallellt? Frågan dyker upp då och då, både för småhus och större fastigheter. Signhild Gehlin, Svenskt Geoenergicentrum, illustrerar konsekvenserna av seriellt och parallellt kopplade borrhål.
More News

Events

22
Apr
2021
Frukostwebbinarium: Borrhål i serie eller parallellt

Om en geoenergianläggning har mer än ett borrhål, ska man då koppla borrhålen i serie eller parallellt? Frågan dyker upp då och då, både för småhus och större fastigheter.

Signhild Gehlin, Svenskt Geoenergicentrum, illustrerar konsekvenserna av seriellt och parallellt kopplade borrhål.

Läs mer

26
Apr
2021
IEA Heat Pump Conference 2020

Köp biljetter till konferensen senast den 16 april på https://www.hpc2020.org/

News from Kyla & Värme
2021-04-16

CTC rekryterar och expanderar i Ljungby

Värmepumpsföretaget CTC behöver rekrytera ett femtontal nya medarbetare för att möta tillströmningen av nya kunder både i Sverige och utomlands.
2021-04-16

Ny termometer kan påskynda kvantdatorutvecklingen

Forskare vid Chalmers har utvecklat en ny typ av termometer som enkelt och blixtsnabbt mäter temperatur vid kvantberäkningar med extremt stor noggrannhet. Genombrottet är av stort värde för alla som utvecklar supraledande kvantdatorer och deras komponenter – och öppnar samtidigt för experiment inom det spännande området kvanttermodynamik.
2021-04-15

SWEP tecknar flerårsavtal med Kvitebjørn Varme AS

SWEP har tecknat ett flerårsavtal med Kvitebjørn Varme AS i Tromsø, Norge gällande leverans av fjärrvärmecentraler (ETS - Energy Transfer Stations). Detta är ett led i utvidgningen av fjärrvärme-utbyggnaden i Tromsö och flyttar fram ambitionerna om förnybar energi i den arktiska regionen.
2021-04-15

Bravida förvärvar Runevads VVS Teknik AB i Varberg och stärker sin position i Halland

Bravida förvärvar Runevads VVS Teknik AB och tar genom förvärvet en starkare position inom rörsegmentet i Halland. Bolaget omsätter idag omkring 50 MSEK och har 30 anställda.
2021-04-15

Framtidens kontorshus med hälsa och välmående i fokus

Assemblin ansvarade för ventilationsinstallationerna i projektet Epic, ett nytt kontorshus i Malmö med höga ambitioner inom hållbarhet och arbetsmiljö. Nu är Skanskas produktionsteam på Epic nominerat till Håll Nollans arbetsmiljöpris, som utses 25 mars. Projektet vann även Årets bygge 2021 i kategorin Hotell och kontor.