News

banner_nyork
2024-02-08

USA går före med att sätta mål för konvertering till värmepumpar

I veckan har nio delstater i USA ingått ett avtal för att främja försäljningen av värmepumpar. Memorandumet anger ett mål för 2030 och att värmepumpar ska utgöra 65 av försäljningen av utrustning för uppvärmning, kylning och vattenuppvärmning av bostäder. År 2040 är målet att värmepumpar ska stå för hela 90 procent av VVS- och vattenvärmemarknaden.
2024-02-01

Cecilia Branting går vidare till nya utmaningar

En av SKVPs sedan många år trogna medarbetare, Cecilia Branting, lämnar nu SKVP för att ta sig an nya utmaningar.
Penna_papper1270x340[1]
2024-01-29

F-gasförordningen godkänd av rådet

Rådet ger grönt ljus för nya regler för att minska skadliga utsläpp från Fluorerade gaser. Rådet har idag antagit två förordningar för att fasa ned fluorerade gaser (F-gaser) och andra ämnen som orsakar global uppvärmning och bryter ner ozonskiktet.
banner_ny
2024-01-26

Vi bjuder in till vårturné

Nu är det äntligen dags för Svenska Kyl & Värmepumpföreningens vårturné. Vi kommer att besöka sju olika städer – från Malmö i söder till Luleå i norr – och bland annat bjuda på matnyttig information om förändringarna i F-gasförordningen, föreslagen reglering av PFAS, energimärkning, nyheter i Svensk Kylnorm och hur allt detta kommer att påverka dig. Dessutom finns Svensk Dataförvaltning med oss för att berätta om nyheter i deras system, inte minst det nya gränssnittet för SDF SaaS. Vi bjuder även på fika och enklare förtäring i samband med mötet. Självklart hoppas vi även på en massa spännande möten med er – som ger oss värdefull input till branschorganisationens fortsatta arbete. Se till att anmäla dig redan idag och säkra din plats. Det blir en informativ eftermiddag tillsammans med både oss och trevliga branschkollegor.
Welcome1600x340
2024-01-25

Nya yrkesambassadörer för kyl- och värmepumpsbranschen

Att locka unga talanger till kyl- och värmepumpsbranschen har länge varit en utmaning, men SKVP har tagit ett flertal initiativ för att möta denna utmaning. Genom att introducera de nya yrkesambassadörerna, Damien och Filip, vill föreningen ytterligare öka medvetenheten om yrket och inspirera fler ungdomar att välja en karriär inom kyl- och värmepumpsbranschen.
More News

Events

News from Kyla & Värme
2024-02-23

Wabtec får stororder på HVAC-lösningar till Norske Togs nya tågflotta

Wabtec Corporation har fått en stororder för att leverera hållbara värme-, ventilations- och luftkonditioneringsenheter (HVAC) till norska Norske Togs nya regionaltåg. Wabtecs Green Air-lösning, som kommer att användas hos Norske Tog, beskrivs vara den första för järnvägsindustrin där R290 används.
2024-02-20

Klart - då träder den nya F-gasförordningen i kraft

Som vi berättat om tidigare röstade Europeiska unionens råd igenom förslaget till ny F-gasförordning den 29 januari. Nu har den nya F-gasförordningen även publicerats i EU:s Official Journal vilket skedde den 20 februari. Det innebär att förordningen träder i kraft 20 dagar efter publiceringen, alltså den 11 mars.
2024-02-09

Sandbäcken växer med förvärv av värmepumpsleverantör

Sandbäckens Group förvärvar AB Storå Rör verksamma huvudsakligen i Örebro län. Förvärvet beskrivs vara i linje med Sandbäckens strategi för att nå 5 miljarder i omsättning och att växa kraftigt inom segmentet VS och energilösningar.
2024-02-06

Bitzer uppgraderar semihermetiska kolvkompressorer med ny IQ-Modul

Sedan början av året har Bitzers fabrik i Schkeuditz ersatt kompressorskyddet, SE-B3, för sina semihermetiska Ecoline kolvkompressorer i C3-serien med CM-RC-02, den nya generationen av Bitzer IQ-Module.
2024-02-06

Frånluftsvärmepump utformad för utbytesmarknaden lanseras av Comfortzone

ComfortZone breddar nu sitt utbud med RX95, vilken beskrivs vara en högeffektiv frånluftsvärmepump för utbytesmarknaden. Produktionen startade i januari i den nya fabriken i Motala och finns på marknaden från februari.