Hurra1270x340

Världskyldagen 26 juni

2020-06-24

Vår livsviktiga bransch har en egen dag – World Refrigeration Day! Eller Världskyldagen som vi kallar den här i Sverige. Så, ladda med tårta och bubbel, den 26 juni firar vi stort!

Att just den 26 juni valts är för den inbitna kyl- och värmepumparen självklart. Det var denna dag år 1824 som lord Kelvin föddes, kylteknikens fader.

Att vår bransch är viktig visar sig gång på gång. Under den varma sommaren 2018, visade det sig med all tydlighet, då mat förstördes, människor led och industrier fick stänga eftersom deras kylutrustningar inte räckte till, var dåligt underhållna eller helt enkelt saknades. Kikar vi på andra sidan av tekniken – värmepumpen – har den bidragit till enorma besparingar i användandet av fossila bränslen för uppvärmning samtidigt som den sparat miljarder kronor för dess ägare.

Framtiden är strålande ljus för vår bransch både på kort och lång sikt. För det är ju som så att alla vi som arbetar i den här branschen är miljöhjältar. Det är tack vare oss och vår värmepumpande teknik som möjligheterna finns att klara 1,5 graders målet och rädda världen.

Så, sträck på er, korka upp bubblet, duka upp tårtan och fira World Refrigeration Day – Världskyldagen!

Hipp, hipp hurra!!!