Nyhet_20141104

Välj rätt värmepump

2014-11-04

Under de senaste tio åren har den totala mängden el för uppvärmning minskat med fem procent. En besparing till ett värde av 25 miljarder kronor. Mycket är värmepumparnas förtjänst och deras fortsatt starka dominans som uppvärmningsform.

– Idag har en majoritet av Sveriges villaägare insett värmepumpens fördelar och valt någon av dess varianter som huvudsaklig eller kompletterande uppvärmningsform, säger Anne-Lee Bertenstam, Svenska Värmepumpföreningen till Villatidningen.se. Omkring 1,2 miljoner anläggningar är i drift, varav cirka 500 000 är bergvärmepumpar.

De flesta som behöver konvertera från olja och direktverkande el har alltså redan gjort det, och då valt just en värmepump, men för dem som inte gjort det är det fortfarande en lönsam investering, poängterar Anne-Lee Bertenstam. Den låga räntan balanserar helt enkelt de låga elpriserna.

Vilken typ av värmepump ska man då välja, är det någon prisskillnad och hur mycket sparar man egentligen? Läs hela artikeln http://www.villatidningen.se/uppvarmning/valj-ratt-varmepump-en-fraga-om-pengar-miljo-och-just-ditt-hus/