Parmar1020x340

SWEDACs nedslag på riskbedömningsbalanketterna nu åtgärdat!

2016-10-12

De företag som är ackrediterade för trycksättning med gas har säkert vid senaste tillsynen från SWEDAC, fått nedslag i form av avvikelse på följande två punkter:

  • Trycknivå finns ej angiven på kontrollrapport (checklista) vilket innebär att det inte går att värdera gjord riskbedömning pga att spårbarhet saknas på använd trycknivå.
  • På kontrollrapport finns förtryckt text som anger att det är säkert att trycksätta och detta skrider mot krav på oberoende. Beslut skall tas och dokumenteras av den person som skall trycksätta.

Vi har tagit till oss detta och uppdaterat blanketterna så att trycknivå kan anges, inställning av säkerhetsventilernas (SÄV) öppningstryck kan anges och att personen som utför provningen kan dokumentera och ta beslut.

Blanketter finns i form av ifyllningsbara dokument för medlemmar (kräver inloggning) och som vanliga dokument, tillgängliga för alla, under Svensk Kylnorm (SKN) på vår hemsida http://skvp.se/skn/fria-blanketter-kylnormen Vår samarbetspartner Svensk Dataförvaltning uppdaterar också sina blanketter inom kort.

Vid frågor kontakta Johan Landé (johan.lande@skvp.se