Sveriges bästa kyl- och värmepumptekniker utses!

2014-10-30

Den 20 till 22 november avgörs finalen i Yrkes-SM i kyl- och värmepumpteknik. Den hålls på Gymnasiemässan som arrangeras i Stockholmsmässans lokal i Älvsjö, i södra Stockholm. Mässan inriktar sig på att hjälpa elever i årskurs nio att hitta rätt utbildning och rätt skola i sitt gymnasieval, och besöks varje år av cirka 25 000 skolelever. Sex personer som tog sig vidare till final från tre uttagningstävlingar kommer tampas om titeln i en monter där alla besökare kan titta på och ställa frågor till funktionärer från kylbranschen. 

Svenska Kyl & Värmepumpföreningen satsar stort på nyrekrytering av ungdomar in till vår bransch. Ungdomar stöter tyvärr inte på yrket kyl & värmepumptekniker i sin vardag. Därför är möjligheten till direktkontakt med ungdomarna avgörande för att de ska få upp ögonen för yrket. 

Mässan är öppen för besökare och har fri entré. Kom och besök tävlingen och ta gärna med dig dina barn, grannens barn och deras fotbollslag eller andra som ska välja yrkesbana, och slå ett slag för att fler unga ska bli intresserade av kyl- och värmepumpteknik. 

Yrkes-SM är den största satsningen på nyrekrytering som branschen gör, och tävlingen återkommer vartannat år. Uttagningen är öppen för kyl & värmepumptekniker under 26 år varav de bästa tas ut till finalen. Finalen håller till i olika städer från gång till gång, och nu har turen alltså kommit till Stockholm. Varmt välkomna att besöka. Vid cirka klockan 14.00 på lördagen sker prisutdelningen om ni skulle vilja tajma in den. 

Vi finns i monter nummer C03:40!


Tävlingsdeltagare
Elias Pettersson, Capro & IM, Malmö
Linnea Carlsson, LL Kylteknik, Kristianstad
Alexander Canderskog, Gunnar Karlsen Sverige AB, Norrköping
Jerremias Pihlajainen, Francks Kylindustri i Bergslagen AB, Ludvika
Robert Paulson, Francks Kylindustri i Stockholm AB, Stockholm
Mats Karlsson, Comfortteknik Klimat & Kylanläggningar i Mölndal AB, Göteborg