KVPdag2017

Succé och deltagarrekord för Kyl & Värmepumpdagen

2017-10-24

Den 20 oktober arrangerades Svenska Kyl & Värmepumpdagen i Stockholm på Kistamässan. Med över 400 besökare sattes ett nytt deltagarrekord och årets utställning var även den större än någonsin.

- Det har varit ett otroligt tryck inför dagen, säger Per Jonasson, vd för Svenska Kyl & Värmepumpföreningen. Vi slog i taket vad gäller anmälningar och fick upprätta en kölista när platserna var fullbokade. Självklart är det jättekul med det stora intresset för arrangemanget och vi är väldigt nöjda med hur vi lyckades genomföra dagen, med seminarier och den nya, större utställningen. 

Redan innan registreringen öppnade vid halv nio på morgonen stod besökare och väntade utanför dörrarna och sedan fylldes lokalerna snabbt. Seminarieprogrammet bjöd på intressanta forsknings- och utvecklingsprojekt, trendspaningar, paneldebatt och olika perspektiv på den stora omställningen vad gäller köldmedier. 

- Utställningen som kompletterar seminarieprogrammet lyfter arrangemanget ytterligare, fortsätter Per Jonasson. I år var den större och mer lik en riktig mässa, där utställarna hade egna montrar. Riktigt bra om du frågar mig och den gav inte bara utställarna en möjlighet att visa upp sig utan även att göra affärer. 

De senaste åren har Kyl & Värmepumpdagen arrangerats i Göteborg, även där med stort publikintresse. Även om inget är hugget i sten ser det ut som att Kyl & Värmepumpdagen kommer stanna ett år till i Stockholm innan det är dags att besöka västkusten igen. Cecilia Branting har varit projektledare hos Svenska Kyl & Värmepumpföreningen och ser redan fram emot nästa års upplaga. 

- Att både Stockholm och Göteborg fungerar som bas för arrangemanget känns bra, då kan vi alternera mellan dem och känna en trygghet i det, säger Cecilia Branting. Och jag skulle vilja uppmana folk att notera den 12 oktober 2018 i sina kalendrar. Då kör vi nästa Kyl & Värmepumpdag och målet är att fylla lokalerna till bredden igen. Om någon vill veta mer om det arrangemanget, eller kanske till och med anmäla sitt intresse för att ställa ut som företag, är han eller hon självklart välkommen att höra av sig till mig redan nu. 

Svenska Kyl & Värmepumpdagen är ett samarrangemang mellan Svenska Kyl & Värmepumpföreningen, (SKVP), Svenska Kyltekniska Föreningen (KTF) och Energimyndighetens forskningsprogram (Effsys Expand).

För mer information: Cecilia Branting 08-512 549 53, cecilia.branting@skvp.se