KVPdag2019

Succé för Svenska Kyl & Värmepumpdagen 2019

2019-10-21

Nya rekord för både antal utställare och antal besökare när Svenska Kyl & Värmepumpdagen gick av stapeln den 17 oktober i Mölndal.

- Det känns helt fantastiskt att se så många här idag, sade en nöjd Per Jonasson, vd för Svenska Kyl & Värmepumpföreningen som står bakom arrangemanget. Det har verkligen blivit branschens stora mötesplats, alla är ju här!

Dagen inleddes med registrering av alla besökare, som sedan kunde ta en kaffe och besöka alla utställare på plats.

- Nu när vi skalat upp arrangemanget har vi fått en riktig utställning med montrar där det finns plats visa upp produkter, inte bara ett bord och en roll up. Det är tydligt att det var rätt steg att ta, för så många utställare som vi haft de tre senaste åren har vi aldrig haft. Och i år slog vi alla rekord på den fronten.

Ett lika viktigt inslag är också seminarierna, som alltid stått i centrum för arrangemanget. I år blandades tekniska ämnen med mjukare sådana, som t ex hur vi ska lösa den kompetensbrist som råder i branschen. David JP Philips, världens kanske främsta föreläsare inom presentationsteknik, fanns också på plats och levererade ett föredrag som nog de flesta sent kommer att glömma. Fullt med energi, inspiration och praktiska tips som förhoppningsvis gjorde alla i salen till något bättre presentatörer.

Under eftermiddagen delades även Ebbe Lyths Stipendium ut för första gången. Vinnare i klassen universitet/högskolor blev Erica Hansson och Anna Lindesson som får dela på stipendiet om 30 000 kronor för examensarbetet ”Transition from product to service focus through servitization – the case of the swedish heat pump market”.  I klassen YH yrkeshögskolor går stipendiet på 30 000 kronor till Kristina Tuomela för hennes examensuppsats ”Den fysiska arbetsmiljön för kylteknikern”.

Nytt för i år var även att seminarierna, som hölls parallellt i två separata salar, kompletterades av ”Innovationsscenen” i utställningshallen. Här gavs olika företag möjlighet att hålla kortare tekniska föredrag med utgångspunkt i sina respektive produkt- och tjänsteutbud. Att det var ett uppskattat tillskott märktes, stundom var det knökfullt med åhörare.

- Vi försöker hitta nya saker att tillföra arrangemanget, så att det känns fräscht även om man besökt oss under flera år, så visst är det roligt att nyheterna togs emot väl. Dessutom tror jag att vår isbar väckte en del glada miner och intresse. Den såg riktigt läcker ut.

Dagen avrundades sedan med mingel i utställningen innan det var dags att avnjuta middag på Åbytravet, för de som hade anmält sig i förväg.

- Redan nu kan alla skriva in den 5 november i sin kalender, då är det dags för Svenska Kyl & Värmepumpdagen 2020. Vi ber att få återkomma med detaljer längre fram, men då hoppas vi kunna överraska er igen, avslutar en nöjd Per Jonasson.