Ungdomar1020x340

Snart dags för Skol-SM

2018-02-20

Den 7 - 8 maj är det dags för Skol-SM i Kyl & Värmepumpteknik, där elever i årskurs 3 på gymnasiet får chansen att testa sina kunskaper innan det är dags att kliva ut i arbetslivet. I år är Universitetsholmens Gymnasium, Malmö, värd för tävlingen. Arrangör är Svenska Kyl & Värmepumpföreningen (SKVP). 

Varje skola utser själv 2 elever i årskurs 3 på VVS- och Fastighetsprogrammet, som får delta i Skol-SM. Hur dessa elever utses är upp till varje skola att bestämma. På vissa skolor har eleverna en utslagstävling för att de bäst lämpade ska representera sin skola i finalen. På andra skolor bedömer läraren vilka elever som har bäst förutsättningar.

  • Dag1: Vi träffas den 7 maj kl 15. Preliminär samlingsplats: Universitetsholmens Gymnasium, Citadellsvägen 25, Malmö.  Första dagen består av genomgång, studiebesök, gemensam middag och kvällens höjdpunkt - det teoretiska provet.
  • Dag 2: Det praktiska provet, prisutdelning. Dagen är klart senast 16.30

Peppa dina elever att ställa upp! Det är ett kul evenemang och en utmärkt merit för eleverna att skriva i sitt CV när det blir dags att söka jobb. 

Fokus under tävlingen kommer att ligga på kyl- och värmepumpteknik. Finns det elever, som går VVS- och fastighetsprogrammets årskurs tre med annan inriktning, men som lärarna bedömer ha möjlighet att klara av uppgifter inom kylområdet, tex efter att ha gjort sin praktik på kylföretag, är även de varmt välkomna att deltaga. 

Varmt välkomna att anmäla era elever! Anmälan mejlas så fort ni har möjlighet, men allra senast den 23 mars till henrik.brengesjo@skvp.se