Penna_papper1270x340

SKVP söker ny vd

2020-11-02

Svenska Kyl & Värmepumpföreningen (SKVP) är branschorganisationen som samlar tillverkare, importörer, installatörer, samt serviceföretag inom frys-, kyl- och värmepumpbranschen. SKVP bevakar medlemmarnas intressen och driver frågor som är viktiga för branschen.

SKVPs vision är en attraktiv och synlig bransch med aktiva, affärsinriktade och lönsamma företag. Dess uppdrag är att Svenska Kyl & Värmepumpföreningen ska initiera och genomföra aktiviteter som skapar lönsamhet i medlemsföretagen, samt bidrar till att utveckla företagens marknad inom kyla, värme, energi och miljö. 


Befattningen:

Rollen innebär att leda, utveckla och förädla verksamheten i alla dess led. Strategisk höjd såväl som operativt förmåga är förväntat av dig. Du är delaktig i större del av allt arbetet som sker i föreningen, via eller tillsammans med medarbetare. Du leder ett team om ca 11 personer. Du vill jobba med föreningsverksamhet där du kan påverka och förändra på en nivå ”ovanför” ett enskilt bolag.

Arbetsuppgifter:

  • Utveckla verksamheten för att attrahera och behålla nuvarande medlemmar.
  • Behålla och fördjupa relationer samt nätverka med närliggande branschorganisationer, internationella kyl- och värmepumpföreningar samt myndigheter.
  • Behålla ett tätt samarbete med myndigheter såsom Naturvårdsverk och Energimyndighet med flera.
  • Övergripande ansvar för event, seminarium, webbinarium och andra aktiviteter.
  • Att tillsammans med ekonomifunktionen löpande följa upp föreningens ekonomiska resultat.
  • Arbeta tätt ihop med marknads- och kommunikationsansvarig med allt inom området.

Kravprofil:

Vi söker dig som är en trygg ledare och duktig nätverkare. Du har ett starkt intresse för teknik, miljö och förändring. Du är relationsskapade och duktig på att nätverka, då SKVPs fokus ligger på publicitet och närvaro. Vi söker dig som drivs av att jobba i en framtidsbransch med miljöhjältar. Du delar SKVPs mål; att branschen blir en viktig part i samhällsutvecklingen - en part man inte kan runda när viktiga frågor om energi, klimat och miljö diskuteras.

Kvalifikationer och erfarenhet:

Tidigare erfarenhet som VD, gärna med motsvarande erfarenhet från den politiska arenan, nätverkande och branschorganisationer.

  • Kunskap/starkt intresse för teknik och miljö.
  • Akademisk utbildning.
  • Placering i Stockholm.

Ansvarig för uppdraget är Helena Johansson, kontakt: Helena.johansson@cip-search.se

Läs mer om tjänsten här!