NYHET_vinnare_success

Polhemsskolan i Gävle – bästa skola 2015!

2015-06-10

Varje år arrangerar Svenska Kyl & Värmepumpföreningen Skol-SM i kyl- och värmepumpteknik. Förutom att kora en elev som vinnare av tävlingen går även ett pris till bästa skola, där de båda eleverna sammanlagt gjort bästa resultat jämfört med övriga tävlande skolors elever. Vinnaren av utmärkelsen bästa skola vid Skol-SM i kyl- och värmepumpteknik 2015 blev i år Polhemsskolan i Gävle - vi säger stort grattis! Priset mottogs av skolans kyllärare, Robert Hedlund. 

- Vi brukar ju vara med i tävlingen varje år, och det är en sporre för eleverna. Det är extra kul att vinna som bästa skola, säger en stolt Robert Hedlund. 

Momenten i tävlingen varierar något från år till år. I år var det teoriprov, el-koppling med en funktion kopplad till en pressostat, bockning av rör enligt given ritning och hårdlödning av rör enligt ritning. De två tävlande från Polhemsskolan i Gävle var Marcus Dahlberg, som kom på andra plats, och Simon Udd, som kom på tredje plats i tävlingen. Årets vinnare heter Oliwer Thimell och kommer från Universitetsholmens gymnasium i Malmö.