Ny ambassadör för Gävle/Bergslagen!

2013-05-31

KV-företagen välkomnar 21-årige Kari-Jeremias Pihlajainen som branschambassadör. Han jobbar på Francks Kylindustri i Bergslagen och bor i Ludvika. Familjen och större delen av umgänget finns i Gävletrakten, där Kari-Jeremias också är uppväxt efter en flytt från finska Porli. Ambassadörens huvuduppgift är att ha kontakt med gymnasieskolan som har kylteknisk utbildning. Någon sådan finns inte i Ludvika men däremot i Gävle där Kari-Jeremias gick som gymnasieelev.   

-  Jag gillar problemlösningsdelen främst i värmepumpstekniken. Kundkontakten är för det mesta ett stort plus i yrket, plus att jag gillar mångsidigheten, säger Kari-Jeremias som svar på frågan om yrkets bästa sidor.

Fritiden ägnas åt att teckna bilder och åt MMO. Det sistnämnda är i detta fall inte ett kroppseget enzym som vissa kanske spontant kommer att tänka på, utan samlingsnamnet "massively multiplayer online game" vilket är webbaserade datorspel där World of Worcraft är ett av de mest kända. Förutom vännerna och familjen umgås Kari-Jeremias även med sin brors franska bulldog Otto.


Bild. Kari-Jeremias Pihlajainen ny branschambassadör i Gävle