Penna_papper1270x340

Har ditt företag behov av fler kyl- och värmepumpstekniker?

2019-09-25

Nu har ansökningsperioden till Insus företagsutbildning med inriktning på kyl- och värmepumpsteknik öppnat. Utbildningen varvar teori och praktik under sex månader och eleven är under tiden anställd på ert företag. Den första utbildningsomgången avslutades alldeles nyligen, med jättefin respons från både elever och de företag där de är anställda. Nästa omgång startar i november så det är med andra ord dags att skicka in er ansökan nu.

- Det här är en komprimerad version av den 16-månadersutbildningen som Insu hade tidigare, säger Per Jonasson, vd för Svenska Kyl & Värmepumpsföreningen. Med en kortare utbildningsperiod kommer eleverna snabbare ut på företagen där de kan börja jobba skarpt. Med rätt handledning och stöttning på företaget får man med andra ord ganska snabbt en duktig och ambitiös kollega, i en tid där det är extremt ont om tekniker att rekrytera. Dessutom är det en person som man lärt känna ordentligt under ett halvår eftersom den större delen av utbildningstiden spenderas på företaget.

I den utvärdering som gjordes efter att den första kullen elever tog sin examen var det genomgående positiva reaktioner på den genomförda utbildningen.

- Jag tycker att vi fått till en utbildning som ger eleverna en bra plattform att stå på när de kommer ut på sina företag som kyl- och värmepumpstekniker, säger Jörgen Björklund, produktutvecklare hos Insu. Väl ute på företagen kommer de fortsätta att utvecklas och det är ett snabbt sätt att tillföra branschen kompetens när det bokstavligen skriks efter arbetskraft. 

Är du i behov av kyl- och värmepumpstekniker och nyfiken på sexmånadersutbildningen?  Här kan du läsa mer om vad utbildningen innehåller, kostar och hur du anmäler intresse hos Insu.

”Elever tillsammans med handledare från den första kullen som tog examen i september”