skol-sm deltagare 2018

Dags för Skol-SM 2019

2019-03-01

Känner du någon som går på gymnasiet och läser kyl- och värmepumpteknik eller kanske ert företag har någon praktikant från gymnasiet? Peppa dem då till att vara med i Skol-SM i kyl- och värmepumpteknik som hålls i Jönköping den 6-7 maj. Skol-SM är ett kul evenemang och en utmärkt merit för eleverna att skriva i sitt CV när det blir dags att söka jobb. Arrangör för tävlingen är Svenska Kyl & Värmepumpföreningen. 

På Skol-SM får eleverna chansen att testa sina kunskaper innan det är dags att kliva ut i arbetslivet. Varje skola utser själv 2 elever i årskurs 3 på VVS- och Fastighetsprogrammet som får delta i Skol-SM. På tävlingen kommer fokus ligga på kyl- och värmepumpteknik. Finns det elever som går VVS- och Fastighetsprogrammets årskurs tre med annan inriktning, men som lärarna bedömer ha möjlighet att klara av uppgifter inom kylområdet, är även de varmt välkomna att deltaga. Den möjligheten gäller även elever på El- och Energiprogrammet, eller på Teknikprogrammet, men då rekommenderas eleven/läraren att höra av sig till Henrik på SKVP och kommunicera vilka erfarenheter eleven har. 

I år är Erik Dahlbergsgymnasiet i Jönköping värd för tävlingen. Är du i närheten är du välkommen att besöka tävlingen under tisdagen den 7/5, då de praktiska momenten görs. 

Anmälan mejlas så fort ni har möjlighet, men senast den 7 mars till henrik.brengesjo@skvp.se eller ring 0706-197317. 

Välkomna in med er ansökan!

Kontaktpersoner Skol-SM 2019

Urban Gillberg, värdskolan Erik Dahlbergsgymnasiets lärare
Mikael Dagberg, Tesab, huvuddomare
Henrik Brengesjö, Svenska Kyl & Värmepumpföreningen, tävlingsledning