banner_1020x340

Årets nyhet på Kyl & Värmepumpdagen!

2017-09-25

Jobbar du med service- och installation av kylteknik och värmepumpar?

Välkommen till Teknikertorget på Svenska Kyl & Värmepumpdagen!

Den 20 oktober arrangeras Svenska Kyl & Värmepumpdagen på Kistamässan utanför Stockholm. En heldag som sätter fokus på branschaktuella frågor och bjuder på minimässa. Dessutom, i år finns ett specialkomponerat program som vänder sig till kyl- och värmepumpstekniker.

En grupp besökare som arrangörerna hoppas få se fler under årets Svenska Kyl & Värmepumpdag är kyl- och värmepumpstekniker, därför introduceras nu Teknikertorget.

- Vi vill gärna se fler installations- och servicetekniker på plats, säger Per Jonasson, vd för Svenska Kyl & Värmepumpföreningen. Självklart är vi medvetna om att det kan vara svårt att planera in ett besök, mitt ibland alla uppdrag man är ute på. Därför har vi skräddarsytt en del av dagen med teknikerna i åtanke, som ska göra det både enklare och lättare för dem.

Teknikertorget är en del av programmet som särskilt vänder sig till installations- och servicetekniker. Med start klockan 14.00 öppnas torget och där kommer fokus ligga på utrustning och hantering nya köldmedier. 

- Inte minst de som klassas som brandfarliga eller lätt brandfarliga, fortsätter Per. För att de ska kunna hanteras på ett säkert sätt krävs både rätt kunskap och rätt utrustning. Och dessa köldmedier blir allt vanligare, inte minst ser vi R32 plockas upp av flera tillverkare och i fler produkter. Sedan kommer även HFO:erna allt mer. Det finns helt enkelt all anledning att uppdatera sig.

I samarbete med utvalda leverantörer kommer Mikael Dagberg, kyllärare hos Installatörernas Utbildningscentrum i Katrineholm, att förevisa utrustning samt ge praktiska tips och råd. 

- Mikael håller kurser i detta på IUC och är riktigt duktig och uppskattad som lärare. Han vet vad som krävs av teknikerna för att klara jobbet och vet hur den praktiska vardagen för dem ser ut.

Teknikertorget inleds kl. 14.00 och avslutas 16.00. På så sätt kan man hinna med en stor del av arbetsdagen och ändå ta del av programmet. 

- Självklart är man välkommen att ta del av det övriga programmet också, om man vill komma tidigare och stanna längre. Det finns också fler utställare på plats också som gärna visar upp sina produkter och diskuterar tekniken. Och det bästa av allt är att det är fri entré till Teknikertorget och det övriga dagsprogrammet, avslutar Per.

Så här anmäler du dig till Teknikertorget. Klicka här>>> Klicka sedan på "Biljetter" och välj kategorin "Eftermiddagsprogram tekniker KVP-dag". Varmt välkommen!