CV1600x340

Är du vår nya kollega, sök rollen som Branschutvecklare!

2022-12-15

Svenska Kyl & Värmepumpföreningen (SKVP) tillvaratar och samordnar medlemmarnas gemensamma intressen, tar fram normer, informerar beslutsfattare och påverkar politiska beslut, säkerställer forskning och utveckling samt driver en samhällsdebatt för att skapa en bättre och mer hållbar framtid. SKVP samlar tillverkare, importörer, installatörer, samt serviceföretag inom kyl- och värmepumpbranschen. SKVP är branschföreningen för klimatet och framtiden.

Branschutvecklare

Vi sitter i lokaler i Alvik och behöver vi nu stärka vårt kansli med en "Branschutvecklare" som tillsammans med oss vill vara med på en fortsatt spännande och utvecklande resa. Direkt till ansökan!

Din roll

I rollen som Branschutvecklare kommer du att utgöra en samordnande kraft för att tillvarata våra medlemmars intressen samt att ständigt arbeta för branschens fortsatta utveckling och därigenom bidra till ett mer hållbart samhälle. Detta är en roll som för SKVP eskalerat det senaste året med påskyndandet av omställningen till ett mer hållbart samhälle och önskan om att göra oss oberoende av rysk energi.

Du kommer arbeta med ett brett kontaktnät av politiker, beslutsfattare, myndigheter, organisationer och företag, vilket kommer ge dig möjlighet att påverka samhällsutvecklingen. Arbetet innebär allt från att sätta sig in i frågor på djupet till att arbeta med generella frågor som rör branschen i sin helhet.

Du kommer få ett utvecklande arbete med stora möjligheter att vara med att utveckla vårt erbjudande mot medlemmarna, vårt arbetssätt och branschen i sin helhet. Du får med ett prestigelöst förhållningssätt en flexibel roll där du genom egna initiativ kan forma din vardag och utveckla ditt och vårt fortsatta arbete.

Du kommer bl.a. att arbeta med:

 • Samordna, driva branschfrågor tillsammans med medlemsföretagen
 • Hålla i och driva myndighetskontakter, Boverket, Energimyndigheten m.fl.
 • Aktiv arbete för att öka synligheten av en bransch för framtiden
 • Teknisk rådgivning till medlemmar
 • Representera SKVP i branschorganisationer inom EU
 • Sammanställa och svara på remisser
 • Delaktig i utvecklingen av Svensk Kylnorm
 • Arbeta för ökad kompetensförsörjning och resursförstärkningar i branschen
 • Samverka med angränsande branschorganisationer
 • Ha en roll i samband med externa aktiviteter där SKVP är delaktiga
 • Aktivt bidra i arbetet för våra nyhetsbrev och tidningar

Allt för att utveckla branschen för våra medlemmars bästa.

Din profil

För att lyckas i rollen som branschutvecklare ser vi att du har en teknisk examen på eftergymnasial nivå, gärna civilingenjör inom relevant området (energiinriktning, kemi, maskin/energi, kylteknik). Du har arbetslivserfarenhet inom området antingen hos någon större tillverkare/grossist, konsultbolag, myndighet eller inom den akademiska världen. Har du dessutom erfarenhet att arbeta med kylteknik och eller värmepumpsteknik både teoretiskt och praktiskt är det meriterande. Du har en god kommunikativ förmåga både skriftligt och muntligt på svenska och engelska.

Som person är du kommunikativ, social, självgående, stabil och beredd att ta egna initiativ. Du har ett eget inre driv, vana att leda projekt, leda möten och gärna tidigare erfarenhet av påverkansarbete. Vi ser gärna att du har ett samhällsengagemang, gärna med fokus på energi, installation och ett stort intresse av kyla, värme och ett hållbart samhällsbygge.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Jefferson Wells. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Tomas Löfgren, 08-764 25 85.

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt dock senast 30 januari 2023.

Till ansökan