Ungdomar1020x340

Anmäl gymnasieelever till Skol-SM i kyl- och värmepumpteknik

2017-02-13

Den 9-10 maj är det dags igen! Då hålls Skol-SM i kyl- och värmepumpteknik. Har ni någon praktikant från gymnasiet på ert företag, eller känner ni någon som går gymnasiet? Peppa dem då till att vara med i Skol-SM i kyl- och värmepumpteknik.  

De får då chansen att testa sina kunskaper innan det är dags att kliva ut i arbetslivet. Varje skola utser själv 2 elever i årskurs 3 på VVS- och fastighetsprogrammet som får delta i Skol-SM. I år är Polhemsskolan i Gävle värd för tävlingen. Är du i närheten är du välkommen att besöka tävlingen under onsdagen 10/5, då de praktiska momenten görs. 

Skol-SM är ett kul evenemang och en utmärkt merit för eleverna att skriva i sitt CV när det blir dags att söka jobb. Arrangör för tävlingen är Svenska Kyl & Värmepumpföreningens (SKVP) utbildningssektion. 

Fokus på tävlingen kommer att ligga på kyl- och värmepumpteknik. Finns det elever som går VVS- och fastighetsprogrammets årskurs tre med annan inriktning, men som lärarna bedömer ha möjlighet att klara av uppgifter inom kylområdet, tex efter att ha gjort sin praktik på kylföretag, är även de varmt välkomna att deltaga. Det gäller även elever på El- och Energiprogrammet, eller på Teknikprogrammet, som har erfarenhet av kylteknik, men då rekommenderas eleven/läraren att höra av sig till Henrik Brengesjö på SKVP och kommunicera vilka erfarenheter eleven har. Anmälan mejlas så fort ni har möjlighet till henrik.brengesjo@skvp.se

Arbetsgrupp Skol-SM
Robert Hedlund, värdskolan Polhemsskolans lärare
Mikael Dagberg, IUC, huvuddomare
Henrik Brengesjö, Svenska Kyl & Värmepumpföreningen, Tävlingsledning