CV1600x340

Svenska Kyl & Värmepumpföreningen söker Teknisk expert

2021-08-13

Svenska Kyl & Värmepumpföreningen (SKVP) är branschorganisationen som samlar tillverkare, importörer, installatörer, samt serviceföretag inom frys-, kyl- och värmepumpbranschen. SKVP bevakar våra medlemmars intressen och driver frågor som är viktiga för branschen.

Vi sitter i lokaler i Alvik i Stockholm och behöver nu stärka vårt kansli med ytterligare en "Teknisk Expert" som tillsammans med oss vill vara med på en fortsatt spännande och utvecklande resa. Se annonsen här!

Din roll

I rollen som Teknisk Expert kommer du att utgöra en samordnande kraft för att tillvarata våra medlemmars intressen samt arbeta för branschens fortsatta utveckling och därigenom bidra till ett mer hållbart samhälle

Arbetet innebär allt från att man måste sätta sin in i frågor på djupet till att arbeta med generella frågor som rör branschen i sin helhet.

Som person är du analytisk, kommunikativ, självgående, stabil och beredd att ta egna initiativ. Du har ett eget inre driv, gillar att läsa och skriva tekniska rapporter, vana att leda projekt, leda möten. Vi ser gärna att du har ett miljöengagemang och har en eftergymnasial utbildning, gärna med fokus på energi, installation och ett stort intresse av kyla, värme och ett hållbart samhällsbygge.

Du kommer ha möjlighet att påverka branschens långsiktiga utveckling och bidra till branschens positiva klimatarbete. Du får med ett prestigelöst förhållningssätt en flexibel roll där du genom egna initiativ kan forma din vardag och utveckla ditt och vårt fortsatta arbete

Du kommer bl.a. att arbeta med:

  • Svensk Kylnorm
  • Standarder
  • Lagtolkning
  • Sammanställa och svara på remisser
  • Teknisk rådgivning till medlemmar
  • Hålla i och driva myndighetskontakter, Boverket, Energimyndigheten, naturvårdverket m.fl.
  • Sammanställa statistik
  • Delta i redaktionellt arbete för våra nyhetsbrev och tidningar

Din profil

För att lyckas i rollen som teknisk expert ser vi gärna att du är civilingenjör alternativt har en annan relevant eftergymnasial utbildning inom området (energiinriktning, kemi, maskin/energi, kylteknik). Du har flera års arbetslivserfarenhet av kylteknik och har arbetat med det antingen hos någon större tillverkare/grossist, konsultbolag, myndighet eller inom den akademiska världen. Har du dessutom erfarenhet att arbeta med kylteknik både teoretiskt och praktiskt är det meriterande. Du har en god kommunikativ förmåga både skriftligt och muntligt på svenska och engelska.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Jefferson Wells. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Tomas Löfgren, 08-764 25 85.

Välkommen med din ansökan!