breakfast_1270x340

SKVP Frukostwebbinarium

Svenska Kyl & Värmepumpföreningens webbinarium är en serie med återkommande frukostwebbinarium. Seminarierna kommer att vara korta och lätta att ta till sig med intressanta, aktuella och praktiska teman.

Tryck på    för att lägga till eventet i din kalender!

Lägg till i kalendern

22 maj
Dags att hoppa på solcellståget – En lysande möjlighet!

Intresset för solceller i Sverige är just nu större än någonsin! Allt fler solcellsföretag etablerar sig för att möta efterfrågan från konsumenterna. Samtidigt har vi i Sverige hundratals värmepumpinstallatörer med mångårig erfarenhet av att leverera energilösningar till slutkonsument. Enligt SKVP:s senaste medlemsundersökning PULSEN är det dock ytters få som säljer solcellsanläggningar trots svårigheter att finna vinstmarginalerna i dagens utbytesmarknad.

Bengt Sandström, föreläsare på Heta Utbildningar i Härnösand, med decennier av erfarenhet från värmepump- och solenergiområdet kommer i detta livesända frukostwebbinarium prata mer om affärsmöjligheterna för solcellsinstallationer. Vad behöver du som installatör göra för att ge dig in i solcellssegmentet? Vilka möjligheter till kunskap och certifiering finns? Vad finns det för smarta lösningar för värmepump i kombination med solceller?

När: 22 maj kl. 09.00-09.30
Vem: Bengt Sandström, föreläsare på Heta Utbildningar i Härnösand
Anmälan: Behövs ej
Var: https://skvp.se/live

 

Tidigare

10 april, 2019

Köldbärare - Från forskning till praktik!

Monika Ignatowicz, forskningsingenjör och specialist inom köldbärarområdet på KTH, vet allt och lite till när det kommer till köldbärare och kommer i detta livesända frukostwebbinarium ge svar på de flesta frågor och fundering du kan ha inom området. Du kan ladda ner presentationen här.

13 mars, 2019

Brännbara köldmedier - Vad innebär de för branschen?

Johan Landé, produktchef på Kylma och med mångårig erfarenhet av köldmediefrågor kommer i detta livesända webbinarium berätta mer om hur brännbara köldmedier kommer att påverka branschen framöver samt vad det kommer innebära för både kyltekniker och värmepumpinstallatörer. Du kan ladda ner presentationen här.

28 januari, 2019

Koldioxid - Nya möjligheter & utmaningar

Mikael Dagberg, lärare i kyl- och värmepumpteknik på INSU och som bland annat håller i kursen "Installation och service av CO2-aggregat" kommer i detta livesända webbinarium berätta mer om koldioxidens möjligheter och utmaningar. Du kan ladda ner presentationen här.